Fan van het Containerpark

“Maar Meneer, da kunde hier niet zomaar binnenbrengen hoor!”
Een beetje verbaasd keek ik de man in de fluovest aan terwijl hij ostentatief met zijn ogen rolde, ik had altijd geleerd dat een containerpark net diende om je groot afval achter te laten in plaats van het in een steegje te dumpen en dat kon hier blijkbaar niet.
”Ja meneer, uw sloophout moet samengebonden worden en per bundel moet er een afvalsticker op, uw steengruis kunt ge zo ni afgeven en op dat grof huisvuil moeten ook stickers. Ah nee meneer, die stickers verkopen wij hierniet, daarvoor moet ge naar de Delhaize van Putkapel”

Hélemaal ontmoedigd ben ik toen terug het containerpark uitgereden, vloekend op het afvalbeleid van de stad Leuven en op die hautaine kerels aan de ingang van het containerpark. Bij m’n schoonvader was er in de gemeente gelukkig wel plaats voor bouwafval.

Vier jaar later sta ik met een grote camionette volgestouwd met eternitplaten, houten balken, deuren en ander afbraakmateriaal voor de poort van datzelfde containerpark.
Dat zal grof huisvuil zijn meneer, die planken moeten bij het afbraakhout in die container daar en de eternit kunt ge daar onder dat afdakje kwijt. Ik zeg het al maar, het zal 25 Euro kosten, 20 voor de camionette en 5 voor het grof huisvuil
Afrekenen per Bancontact is alvast een stuk gemakkelijker geworden met het Diftar systeem, in plaats van per “bundel” wordt er nu per bezoek betaald, met een extra voor grof huisvuil.

Aan de containers zelf kwam er snel een opzichter van het park een kijkje nemen of we alles in de juiste container achterlieten, geen brompot zoals ik vreesde, maar een vriendelijke mens die ineens begon te helpen met uitladen van het afval. Het verschil met vier jaar geleden kon echt niet groter zijn, ik ben plots fan van het containerpark!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Fan van het Containerpark”

Carolien
(on december 24th, 2009 at 0:02)

Tof om lezen dat de service erop vooruit gegaan is.