KULTURAMA 2010

Kulturama is het jaarlijkse feest van de Leuvense cultuurhuizen. Ze tonen wat ze doen in groot ornaat. Dat levert vier dagen een stevig en gevarieerd aanbod op dat de eigenheden van Leuven onderstreept. De kunststad, de kennisstad, de cultuurstad. De editie van volgend jaar vindt plaats op 11, 12, 13 en 14 februari 2010.

Het festival stelt ook tweejaarlijks een nieuwe creatieve ambassadeur aan. Die mag binnen zijn/haar discipline twee jaar lang nieuwe initiatieven opzetten, al dan niet op vraag van of in samenwerking met de cultuurhuizen van de stad. De drager van de eretitel duidt ook zijn/haar opvolger aan. Van stads-dj Jimmy Dewit (2006-2008) ging het naar stadskok Jeroen Meus (2008-2010). Die kiest nu op zijn beurt voor stadsfotograaf Marco Mertens. Op dinsdag 19 januari 2010 draagt stadskok Jeroen Meus de fakkel over aan stadsfotograaf Marco Mertens.

Marco Mertens startte op zijn 20ste als concertfotograaf voor Het Belang van Limburg. Vandaag werkt hij onder meer voor Humo, Het Nieuwsblad Magazine, Goedele en Genieten. In 2006 won Mertens de Nikon Press Photo Award met een portret van Murielle Scherre. De nieuwbakken stadsfotograaf wil zijn medium in de kijker zetten en de Leuvense fotografen – jong en oud – een platform geven. “We gaan samen initiatieven ontwikkelen. Ik denk bijvoorbeeld aan een Leuvense versie van De Canvascollectie, met lokale fotografen. Ik ga zeker ook alle initiatiefnemers en organistoren in de stad oproepen om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen.”

Een voorproefje van wat KULTURAMA zoal in petto heeft, vind je in deze flyer.

marcomertens_stadsfotograafleuven_cmarcomertens
Fotograaf Marco Mertens

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “KULTURAMA 2010”

marsa
(on december 27th, 2009 at 19:02)

Steun alvast de nieuwe stadsfotograaf op FB
http://www.facebook.com/pages/Stadsfotograaf-Marco-Mertens/223284541885?ref=search&sid=1310568528.3477994837..1

 
De Sprekende Ezels
(on februari 9th, 2010 at 16:07)

Kulturama meemaken zonder al te veel centen uit te geven?

DE SPREKENDE EZELS balken uitzonderlijk op donderdag 11 februari tijdens Kulturama als onderdeel van de culturele hoogdagen in Leuven!
Inkom & onzin zijn dus gratis.

De Sprekende Ezels is een vrij podium voor jonge dichters, muzikanten, stand-uppers,…
Alle verse woordenaars en jonge muzikanten worden door Artforum uitgedaagd: doe iets wat je altijd hebt willen proberen, maar om welke reden dan ook nooit gedurfd hebt. Dit is dé kans om nieuwe creaties voor een live publiek te testen.

Voorlopige line-up in willekeurige volgorde:

* didi de paris
* the nursery rhyme (http://www.myspace.com/thenurseryrhyme)
* kamp maria (http://www.myspace.com/kampmaria)
* stijn vranken
* koen michiels
* andy fierens
* jan neyens