Fusion on Bells

De beiaard is een typisch Belgisch muziekinstrument dat in 2010 zijn 500-jarige verjaardag viert. Het instrument bestaat uit een 50-tal bronzen klokken die worden bespeeld met een stokkenklavier.

Op de meeste beiaarden wordt enkel Westerse muziek gespeeld, hoewel we vandaag in Belgiƫ samenleven met mensen uit veel verschillende culturen, die elk een eigen muzikale traditie hebben. In deze tijd zouden de beiaarden dan ook muziek van meerdere culturen moeten spelen.

Het Leuvense project ‘Fusion on Bells’ wil samen met allochtone inwoners van de stad muziek zoeken uit andere culturen om ze te laten klinken op de vier beiaarden van de stad. Op de Erfgoeddag van 25 april en later zullen de klokkenspellen van Leuven muziek spelen die misschien ook uit jouw land komt.

Jouw hulp is dus belangrijk om hierin te slagen. Ken je liederen, dansen of songs uit je land en wil je die graag horen op de klokken van Leuven? Neem dan snel contact op en geef jouw muziek door, via opnames, partituur of via e-mail. Samen met de beiaard wordt bekeken welke muziek het best geschikt is om op de beiaarden te spelen.

Je kan bellen of mailen met:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.