Eetkaffee de Dijlemolens

De naam zegt het al, eetkaffee de Dijlemolens, bevindt zich op de plaats waar vroeger een industriële bloemmolen was. Heden ten dagen is er op deze plaats aan de Dijle onder het gebouw nog steeds een metalen waterrad dat gebruikt wordt voor de opwekking van elektriciteit voor de appartementen erboven.

De Dijlemolens bevinden zich op wandelafstand van het centrum, in een rustiger gedeelte van Leuven. In de zomer kan je er genieten van de rust op het mooie terras. Helaas was het daar tijdens ons bezoekje een beetje te koud voor. Ons gezelschap van vier personen nestelde zich aan een tafeltje vlakbij de mooie, grote toog.

De Dijlemolens is een gezellig ingericht restaurant met een sfeervolle verlichting en mooie houten balken aan het plafond. De ruimte heeft verschillende niveaus en er zijn zeteltjes voorzien om in onderuit te zakken met een glaasje wijn of een tasje koffie. Er is ook kinderspeelgoed aanwezig om de kleinsten onder ons bezig te houden. De toiletten zijn dan weer iets minder gezellig. De nogal Spartaanse inrichting met verschillende toilethokjes naast mekaar gaf me het gevoel in een schoolgebouw aanbeland te zijn.

De kaart van de Dijlemolens biedt een ruime keuze. De rode draad doorheen de gerechten is het gebruik van streekproducten die gecombineerd worden met ingrediënten uit de wereldkeuken. Alle streekproducten die in het eten verwerkt worden, kan je ook ter plekke kopen. Op de menukaart vinden we tapas, tortilla’s, croques, pasta’s, vlees- en visgerechten, wokgerechten, salades, artisanale kroketten en enkele desserts. Voor 25 euro kan je er een driegangenmenu eten. Pannenkoeken worden enkel in het weekend geserveerd van 14.00u tot 18.00u. Voor elk wat wils, dus.

De Dijlemolens heeft bovendien een ruim aanbod aan wijnen en bieren. Toen wij er waren bood men het Rogierbier aan dat speciaal gebrouwen werd ter ere van de Rogier Van der Weydententoonstelling in M. Het Belgische bier La Chouffe werd er van ‘t vat geschonken.

Het was niet makkelijk om een keuze te maken uit het ruime aanbod, maar uiteindelijk hakten we de knoop door. Mijn vriend nam de tortellini met ricotta en gerookte zalm, onze vrienden namen de lamslasagne en de tortilla met Brabantse kip en ikzelf ging voor de wok met kip en scampi. We startten onze maaltijd met een flesje Chardonnay Meerdael, lekkere bubbels uit de streek. Bij de maaltijd dronken we een fles Chileense wijn Santa Carolina Carmenère (toen we de naam van de wijn zagen, was de keuze snel gemaakt).

De bediening was erg vriendelijk en joviaal, waardoor we ons zeer welkom voelden. Het eten dat ons gebracht werd, stelde ook niet teleur. De gerechten werden mooi gepresenteerd op borden die aangepast waren aan de gerechten. Zo werd mijn wok geserveerd op een bord met Chinese karakters. De gerechten waren even heerlijk als ze eruit zagen. Enige minpuntje was dat het soms wat luidruchtig was in de ruimte, waardoor we onze stem een beetje moesten verheffen om mekaar te verstaan.

Na het hoofdgerecht hadden we nog een klein gaatje voor het dessert, al was het meer goesting dan honger. We lieten ons met z’n drieën verleiden door het Chardonnay Meerdaelijs en mijn vriend ging voor de chocolademousse. Het ijs was werkelijk subliem. Een echte aanrader. De smaak van de Chardonnay Meerdael komt perfect tot uiting in het ijs.

Om de avond af te sluiten dronk ik nog een kopje thee, terwijl de rest van mijn gezelschap een biertje dronk.

Danken inbegrepen kostte dit avondje uit voor vier personen ons 146 euro. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Let op, het is niet mogelijk in de Dijlemolens met credit card te betalen.

Praktisch
Zwartzustersstraat 16, 3000 Leuven
016/50 26 76
info@dedijlemolens.be
www.dijlemolens.be

Onze keuze
Gegratineerd tortellini met ricotta en gerookte zalm
Lamslasagne met gegrilde groenten en een zacht tomatensausje
Tortilla met Brabantse kip provençale, gewokte groenten en tzatziki
Kip en scampi met fijne groentjes, kokosolie met look en gember met basmatirijst
Dessert: Chardonnay Meerdaelijs en chocolademousse

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.