Actuabib: Van Kyoto naar Kopenhagen

Elke derde dinsdag van de maand organiseert Vormingplus in samenwerking met de bibliotheek Tweebronnen de rubriek “actualiteit” tijdens de middagpauze. Op dinsdag 19 januari 2010 is het onderwerp “Van Kyoto naar Kopenhagen“. Het start om 12:15 in de foyer van de bibliotheek Tweebronnen op de bovenste verdieping. De prijs is 3 euro, soep inbegrepen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Peter Tom Jones, Burgerlijk ingenieur en wetenschapper aan de KULeuven en auteur van ‘Terra Reversa’, zal deze bib-babbel begeleiden:

Begin december 2009 had in Kopenhagen een nieuwe klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Een ‘Kopenhagen Protocol’ moet dat van Kyoto gaan vervangen. Een goed en breed protocol is noodzakelijk om enige kans te maken dat de klimaatproblematiek krachtdadig zal aangepakt worden. En veel tijd is er niet meer te verliezen. De meest recente data wijzen allemaal op een versnelde opwarming van de planeet. Peter Tom Jones maakt tijdens deze bib-babbel een eerste evaluatie van de resultaten van de klimaatconferentie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.