De Blauwe Maan

Tijdens restaurantweek hadden we een tafeltje gereserveerd in de Blauwe Maan in de Mechelsestraat. Het was al geleden van voor de verbouwingen dat we nog eens in de Blauwe Maan aten en ik was benieuwd om het resultaat van de herinrichting te zien.

Al bij al bleek het interieur niet zo ingrijpend veranderd, buiten het feit dat de bovenverdieping nu afgesloten is. De Blauwe Maan is een langwerpig restaurant met bij het binnenkomen een grote toog. Het interieur wordt opgefleurd door moderne schilderijen die perfect passen bij het sobere zwart en wit van de inrichting. Werp als je binnenkomt zeker een blik in de diepe put vlakbij de toog waarop een doorschijnend deksel gelegd is. De obers konden me niet veel vertellen over de herkomst van de put, maar bijzonder is het wel.

Wij kregen een tafeltje vlakbij de keuken toegewezen. De keuken is trouwens halfopen, waardoor het mogelijk is een snelle blik te werpen op al het lekkers dat er bereid wordt.

Een menukaart kregen we niet te zien, omdat we op voorhand gereserveerd hadden voor de restaurantweek-menu. Op de site van de Blauwe Maan vind je een volledig overzicht van wat er op de kaart staat. Elke dag kan je er trouwens terecht voor een dagschotel (12 euro) of een lunchmenu (20 euro). Je kan er wijn per cm krijgen, ideaal voor mensen die het niet zien zitten om een ganse fles soldaat te maken.

Om de avond goed in te zetten, bestelden we de Cuvée Red Hungaria als aperitief. De schuimwijn had een mooie donkerrode kleur en smaakte heel fruitig. Als appetizer kregen we consommé van fazant met kabeljauw, een rilette van fazant en lauwe oesters met garnalenbisque. Als voorgerecht kregen we tartaar van tonijn. Het hoofdgerecht was een heilbot met een krokantje van serranoham, aardpeer en een sausje van mandarijntjes.Bij de maaltijd dronken we een flesje Spaanse wijn: Chispas Cariñena Macabeo. Het dessert bestond uit een bordje met drie gerechten: een perentaartje, tiramisu en een moelleux. Door de restaurantweek-promotie kostte diet driegangenmenu ons slechts 27 euro.

De gerechten die we geserveerd kregen, waren stuk voor stuk afgewerkt met oog voor detail. Een leuke presentatie op mooie borden is voor mij altijd een extra pluspunt. De gerechten waren zeer verfijnd en ik ben wel een fan van vergeten groenten zoals aardpeer. De combinaties die we voorgeschoteld kregen, waren heel geslaagd. En de moelleux was om duimen en vingers bij af te likken.

Elk gerecht werd voorgesteld aan tafel door de obers. De bediening was vriendelijk en correct.

Mijn vriend wist me wel mee te delen dat het toilet voor de heren aan de krappe kant was. Het damestoilet was gelukkig wel meer dan ruim genoeg. U bent alvast gewaarschuwd.

Praktisch
Mechelsestraat 22, 3000 Leuven
016 29 97 47
deblauwemaan@skynet.be
www.deblauwemaan.be

Onze keuze
Restaurantweekmenu

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.