IMEC Toren

Waarschijnlijk gaat IMEC een toren bouwen van 18 verdiepen hoog aan het kruispunt van de Celestijnenlaan en de Koning Boudewijnlaan. Op vraag van IMEC heeft het bureau voor urbanisme een plan uitgewerkt met een derde cleanroom en een toren met kantoorruimtes. Voor deze toren werd een architectuurwedstrijd georganiseerd en deze is gewonnen door het bureau Baumschlager Eberle. De bouw van de cleanroom zou nu al bezig zijn en normaal wordt binnenkort een beslissing genomen over de toren.

De project pagina van buur.be bevat enkele schetsen van de toren.

Als de toren er komt, dan zou ook het kruispunt van de Celestijnenlaan en de Koning Boudewijnlaan wijzigen omdat de hoofdingang van IMEC dan verhuist naar de Koning Boudewijnlaan. beeld 4 en beeld 6 tonen de plannen van de gewijzigde verkeerssituatie. Dit kruispunt staat op dit moment aangeduid als een gevaarlijk punt volgens het Agentschap Wegen en Verkeer.

Volgens de //

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “IMEC Toren”

Goya
(on januari 24th, 2010 at 20:34)

Waar is de tijd dat de mooiste en de leukste Peda van Leuven nog op die plaats stond te pronken…

 
Carolien
(on januari 25th, 2010 at 10:29)

Ik vrees dat de huidige generatie studenten zich die tijd niet meer kan herinneren.