Ming, restaurant – bar (III)

Vroeger kon je in restaurant Ming Dynasty het lucky duck menu degusteren. Het menu bevatte verschillende bereidingen van eend, met als apotheose de Peking eend. Omdat we iets speciaal te vieren hadden kozen we er voor nogmaals Ming Dynasty op te zoeken voor de Peking eend. Ondertussen is Ming Dynasty al meer dan een jaar van formule veranderd, en ook het “Dynasty” is uit de naam verdwenen. Je kan er nu niet meer à la carte eten, er is een all-in formule voor een vaste prijs. Voor 29 euro krijg je een soepje en daarna mag je binnen een tijdspanne van 2 uren zoveel gerechtjes als je wil van de kaart bestellen. En op die kaart staat nog altijd Peking eend.

Het was nog voor 19u toen we toekwamen en het restaurant zat al aardig vol. Onze tafel voor drie die via de website gereserveerd was, stond klaar. In plaats van de stoffen tafellakens van vroeger bevonden er zich nu placemats op een houten tafel. De uitgebreide menukaart met stijf papier had plaatsgemaakt voor een geplastifieerde plooikaart. De obers met vest waren vervangen door hipper gekleed personeel. De menukaart raadt aan twee koude en warme gerechten te bestellen. Nadien kan je nog extra gerechten bestellen. Na eventjes wachten werden de bestelde sushi’s aan tafel gebracht, op een mooi houten plankje. De derde persoon had geen sushi’s besteld maar wel de carpaccio van rundsvlees waarop het een tijdje wachten was. Daarna was het even wachten op de warme gerechten. De persoon die de Peking eend besteld had, had ook loempia’s besteld, maar beide gerechten werden tegelijkertijd aan tafel gebracht. Het gevolg hiervan was dat de pannenkoekjes van de Peking eend uiteindelijk niet meer warm waren. Nadien had nog iemand van het gezelschap Peking eend bijbesteld. Deze bestelling werd zeer snel aan tafel gebracht. Maar eigenlijk waren de stukjes eend en de pannenkoekjes op zijn best lauw te noemen.

De huidige formule van Ming is gericht op snelheid. De bediening verloopt snel tot zeer snel. Je hoeft niet lang op bestelde dranken. Zelf bestelden we geen dessert, maar de tafel naast ons wel. Nog geen minuut na de bestelling stond het dessert, drie glaasjes met mousses, al op de tafel. De rekening kregen we zeer snel, net als de afrekening van de betaling met kredietkaart. We ervaarden wel een zekere nonchalance bij de bediening. Van zodra het personeel zag dat er op tafel lege bordjes waren, werden deze afgeruimd. Het sojasausje bij de dim sum werd te snel afgeruimd, twee keer werd het mandje met de pannenkoekjes van de Peking eend bijna voortijdig afgeruimd. Op de tafel links van ons werd een verkeerd gerecht gebracht, op de tafel rechts van ons een verkeerde fles wijn. Bij de bijbestellingen werd er niet meer geïnformeerd of er nog rijst moest gebracht worden, de eerste portie was immers al koud geworden.

De formule van Ming blijkt heel wat mensen aan te spreken. Elk tafeltje dat vrijkwam werd onmiddellijk ingenomen door personen die aan de bar al aperitievend aan het wachten waren. Wat ons enigzins stoorde was dat we niet echt tesamen aan het eten waren. Je hebt geen controle over wanneer welk gerecht gebracht bent en op de tijd tussen voorgerecht en hoofdschotel. Je krijgt wel voor een redelijke prijs een ruim aanbod gerechten waaruit je kan kiezen. We betaalden 104 euro voor 2 volwassenen en een 12-jarige, waarvoor het menu slechts aan halve prijs werd aangerekend. Als we nogmaals Peking eend willen eten zal onze voorkeur eerder uitgaan naar een andere Chinees restaurant.

Restaurant Ming kwam overigens al eerder aan bod op Leveninleuven, in januari 2008 (toen het nog à la carte restaurant was) en in februari 2009 (na de invoering van de huidige all-in formule).

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Ming, restaurant – bar (III)”

Stef
(on januari 25th, 2010 at 17:53)

Voor mij was de Ming Dynasty het chinese restaurant bij uitstek. Mijn eerste bezoekje dateert van ergen in het jaar 1992. En ben dit op regelmatige jaarbasis blijven doen. Steeds kon je kiezen uit menu’s of uit gerechten. Steeds lekker en verfijnd. Chineze gerechtjes met een Europese toets. Tot vorig jaar……met de all-in formule waarin je kan kiezen uit meerdere kleine gerechten in een tijdspanne van 2 uur. Veel geloop van personeel, wachten op je bestellingkjes, koud geworden gerechten, weg de verfijning die hen net zo boven de middelmaat uittilde. Ben deze zondag nog eens een hapje gaan eten. Momenteel kan je terug enkele voor / hoofd / nagerechten verkrijgen en kan je dus de all-in formule laten links liggen. Maar de verfijning van toen is er niet meer. Mijn keuze was een “Teppanyaki van pangasiusfilet”. Hield in witte rijst, wat krulsla en bakplaat gebakken vis (15 euro)…geen saus of kruiding. Een Leffe kost 3,5 euro wat ook meer is dan standaard in een resto. Een jammere evolutie. Is er een ander beheer…..host men de all-you-can-eat formule na…….volgt men de hype sushi trend ? Ik ben alvast een goed restaurant kwijt.

 
Yves
(on januari 27th, 2010 at 17:52)

Als je nog steeds in stijl chinees wil eten, waar snelheid niet op alles primeert, dan kan je beter naar China’s Capital op de Tiensesteenweg gaan. Een mooi modern en niet kitscherig interieur, uitgebreide kaart en prima wijnkaart, lekker en verfijnd, en zeer hartelijke bediening.

 
Kat
(on januari 29th, 2010 at 12:56)

Ik was de laatste keer toch ook redelijk teleurgesteld toen we in de Ming gaan eten waren (mei 2009). Mij zien ze er ook niet direct meer terug.

 
Bar Nine « Leven in Leuven
(on april 29th, 2015 at 18:06)

[…] waren best wel teleurgesteld toen Ming restaurant sloot in januari 2015. Voor liefhebbers van Aziatisch eten was dit echt een topadres met lekkere […]