El Sibarita

Al enige tijd gaan we met een aantal vrienden de laatste vrijdag van de maand eten in een restaurant waar we nog nooit of al lang niet meer geweest zijn. Gisteren werd dit “El Sibarita” in de Dirk Boutslaan. We waren met vier en bestelden als aperitief een fles cava met hierbij wat fijne Spaanse charcuterie, verschillende olijfjes en brood.

Vervolgens bestelden we een stuk of twaalf verschillende tapas van op de kaart en deelden die telkens. Bij deze tapas dronken we een fles frisse witte wijn. De tapas werden in een aangenaam tempo naar de tafel gebracht en waren stuk voor stuk even lekker.

Aanraders zijn zeker de gedroogde gezouten tonijn, de gegrilde rodepuntpepers en de verschillende soorten ham.

Tenslotte werden er nog drie desserts en een espresso besteld om af te sluiten. De rekening bedroeg net geen € 180 voor vier personen. Niet echt goedkoop maar voor al het lekkers dat we aten was dit zeker niet te veel.

Voor mij was “El sibarita een schot in de roos en we gaan zeker een keertje terug.

Praktisch
Dirk Boutslaan 7, 3000 Leuven
info@elsibarita.be
016 23 12 17
www.elsibarita.be

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “El Sibarita”

Kat
(on februari 1st, 2010 at 20:35)

1 van de beste tapasbars/restos in Leuven maar je betaald zeker en vast genoeg voor de porties die je krijgt.

 
Carolien
(on mei 25th, 2010 at 11:01)

Dries en ik zijn zondag tijdens Leuven in Scène in El Sibarita gaan eten. Een heel aangename ervaring. De tapas worden druppelsgewijs aan tafel gebracht en waren echt overheerlijk. Wij hadden ook de gedroogde tonijn (een aanrader) en de gegrilde rodepuntpepers. Daarnaast hadden we tortilla met tonijn, hamkroketjes, ansjovis, patatas bravas en een kaas-assortiment. Dit alles vergezeld van een glaasje cava. Niet goedkoop, maar wel waar voor je geld.

 
Els Sallets
(on november 21st, 2010 at 19:54)

Wij hadden gisterenavond een gezellig avondje uit eten gepland en in de namiddag gebeld om te reserveren. Vroeg op de avond was er nog plaats. Om 18u30 stonden we netjes op tijd binnen in El Sibarita. We hadden onze jassen nog niet uit of er werd ons al op gewezen dat de tafel die we gereserveerd hadden, om 19u30 à 20u wel al opnieuw bezet ging zijn. We voelden ons daardoor al opgejaagd nog voor we op onze stoelen zaten, niet bepaald relax.

We bestelden een halve fles witte wijn, en elk drie tapas, met nog een slaatje en brood met tomaat als bijgerechten. De tapas waren heel lekker, de wijn was ook zeker de moeite. Maar we vonden de prijs-kwaliteitverhouding echt wel erover. 5 euro voor 20schijfjes chorizo zo groot als 20 centstukken en zo dun als een blad papier? Het is al heel lang geleden dat dit me overkomen is, maar we zijn dus effenaf met honger buiten gewandeld, 55 euro lichter en zwaar teleurgesteld.

 
Joris
(on januari 17th, 2011 at 19:09)

Wij zijn zaterdagavond nog eens afgezakt naar El Sibarita. We waren met vier personen en bestelden een stuk of veertien tapas met een fles witte wijn en een flesje spuitwater. Ook deze keer weer waren de tapas heerlijk en werden ze zowat één voor één aan tafel gebracht, eerst de koude en daarna de warme.
Achteraf bestelden we nog drie koffies en een crème Catalan.
We betaalden € 135 voor ons vier wat niet goedkoop is maar prijs/kwaliteit is het zeker in orde.

 
stella
(on augustus 24th, 2012 at 20:24)

we dachten een leuke en lekkere avond met 6 te hebben.
Viel dat even tegen. Het begon al met een fles “warme” cava (had zeker geen frigo gezien de afgelopen dagen). Daarna volgden de tapa’s (we hadden zo’n menu genomen). Echt droef: de olijven waren zeker niet vers, een beetje salami en ham, broodjes met ongekruid tomatenpureetje, patata’s brava’s zonder veel kruiden op, 4 gehaktballetjes voor 2 personen, een slaatj, wat droge broodjes en tortilla. De porties waren zo klein dat we dachten dat ze eerder voor 1 persoon bedoeld waren ipv telkens voor 2 of 3. De wijn die we bij het eten hadden besteld was gelukkig wel gekoeld en eigenlijk best wel lekker. Omdat we zo’n reuze-honger nog hadden, hebben we nadien nog een dessert besteld; Alles bij elkaar waren we 282 euro kwijt. Veel te veel geld voor de kwaliteit en kwantiteit van de tapa’s! Hier gaan we zeker nooit meer terug!

 
Nathalie
(on september 20th, 2012 at 9:21)

Kwaliteitsvolle tapa’s maar redelijk kleine porties dus ook redelijk prijzig. Maar wel topproducten in je bord. Als je goedkoop wil eten en veel is dit niet the right spot. Voor een lunch of lichte maaltijd zeker wel!

 
Mette
(on september 25th, 2014 at 15:00)

Helaas gesloten en verhuisd (blijkbaar naar Tongeren). Niet goedkoop, maar wat mij betreft wel met voorsprong de beste tapasbar in Leuven.