De Klimop

Een tijdje geleden gingen we met 9 mensen op een maandagavond bij de Klimop eten. Dit restaurant is nu al een paar jaar te vinden op het Martelarenplein en nu kan je er zelfs blijven logeren. Onze reservatie via email was vlot verlopen en ik kreeg zelfs een symphatieke bevestigingsemail terug.

De Klimop is gezellig ingericht met donkerhouten tafels en leren stoelen. Er is een gigantisch suggestiesbord en sfeervolle verlichting.

Nadat iedereen was toegekomen hebben we snel besteld (onze lekkere olijfjes en vers bruin brood waren al verorberd). Ze zijn erin geslaagd ons snel van eten te voorzien, alhoewel er 6 verschillende maaltijden besteld waren.

Zoals altijd zijn de porties royaal en ik vind het vooral leuk dat er bij de meeste gerechten een grote salade te vinden is. Spijtig genoeg heeft 1 van mijn vriendinnen 15 minuten langer op haar eten moeten wachten, omdat ze de bestelling vergeten waren. Dit hebben ze rechtgezet door ons dit gerecht niet aan te rekenen. Er waren nog een paar kleine schoonheidsfoutjes: we hadden namelijk friet bijbesteld, maar eer we deze kregen was ons hoofdgerecht al op. Als je dan toch friet vraagt, mag er direct mayonaise bijgegeven worden.

Het is ook ongelooflijk dat dit restaurant bijna altijd volzit ‘s avonds. Zelfs op een doordeweekse maandag waren bijna alle tafeltjes bezet door een iets ouder cliĆ«nteel (wat natuurlijk de conversatiemogelijkheden iets beperkt).

Alles bij elkaar genomen heeft iedereen goed en lekker gegeten en komen we zeker nog eens terug als we iets te vieren hebben.

De rekening voor 9 mensen bedroeg 275 euro voor 2 flessen water, 3 flessen wijn, 8 hoofdschotels, 3 desserts, 7 biertjes, 1 jenever, 3 koffies en 2 thee.

Praktisch:
Restaurant “De Klimop”
Martelarenplein 5
3000 Leuven
tel: +32(0)16 22 86 21
fax: +32(0)16 22 04 34
info@deklimopleuven.be
http://www.deklimopleuven.be

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “De Klimop”

Siska
(on februari 11th, 2010 at 10:52)

Er was toch al een recentie over de klimop?

Ik ga er graag, maar vind het niet leuk dat het er altijd zo druk is… heb zelfs de indruk dat ze over hun capaciteiten werken???

 
Kat
(on februari 11th, 2010 at 12:46)

Hi Siska, de vorige recentie was al van meer dan 2 jaar geleden. Things can change :-)

 
bart verhavert
(on april 30th, 2010 at 23:30)

goed adresje. de moeite waard.