KULTURAMA 2010: slecht weer, veel volk

Vanavond is editie 8 afgerond van Kulturama. De jaarlijkse cultuurhoogdagen van Leuven waren goed voor 4 dagen, meer dan 150 activiteiten en zo’n 24.000 toeschouwers. Dat laatste cijfer ligt in de lijn van de verwachtingen, zeggen de organisatoren.

Het was een druk bijgewoonde vierdaagse. Driekwart van de concerten was – zo goed als – uitverkocht. Een traditionele publiekslieveling was Artefact, een prikkelend festival voor mediakunst. Dit jaar lag de focus op de afwezigheid van documenten en data in archieven en databanken.

M deed voor het eerst mee. De expo ‘Parallellepipeda: over kunst en wetenschap’ werd omkaderd met gesprekken en lezingen. La Petite Bande speelde het eerste concert in het museum.

Het was ook het debuut van Marco Mertens als stadsfotograaf. Hij startte met een primeur: een fotoreeks van interessante Leuvenaars die werd gedrukt met lichtgevende inkt. Nieuwe spitstechnologie van Lumoza, een spin-off van het Leuvense IMEC.

img_9532 img_9535

Zondagnamiddag maakte Mertens portretten van jonge, oude, bevriende, verliefde en verwante Leuvenaars. Om 18.30 uur werd hij in besloten kring door Jeroen Meus aangesteld als zijn opvolger. De afscheidnemende stadskok trakteerde op bier en frieten, stads-dj Bobby Ewing draaide ten dans.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.