Vlaamse sprookjes voor beginners

Van 22 tot en met 24 februari 2010 komen er Finse, Italiaanse en Duitse delegaties naar Leuven om deel te nemen aan het theaterproject Inter². De buitenlandse gasten worden op maandag 22 februari om 19.00u verwacht in de raadskelders van het stadhuis voor een persconferentie. Directeur van EPOS, Annemie Dewael, Schepen van Onderwijs, Mohamed Ridouani en directeur van het CVO Leuven-Landen Gunther Degroote zullen de buitenlandse delegatie verwelkomen en te woord staan.

Inter² is een internationaal leerpartnerschap dat tot stand kwam binnen het Grundtvigprogramma van de Europese Unie. Dit programma wil de mobiliteit van volwassenen binnen Europa stimuleren via uitwisselingen en nascholingbeurzen. Inter² loopt al van september 2008 en duurt nog tot juni 2010.

Cooking Square, een virtuele klas waar recepten worden uitgewisseld, en Theatre Square zijn de twee steunpilaren van Inter². In Leuven wordt vooral aandacht besteed aan het Theatre Square gedeelte. De cursisten en docenten verblijven gedurende drie dagen in Leuven. Ze krijgen er de kans om te leren werken met theatertechnieken.

Na inleidende theatersessies rond groepsdynamica, creativiteit en basistechnieken werken de cursisten sprookjes uit een partnerland uit. Ook zal een kortfilm gemaakt worden. Dat alles zal leiden tot een internationale theatervoorstelling in Tübingen eind mei 2010.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.