Klemzic Zirkus op Jazzora

In JazzOra, de reeks live jazzconcerten elke derde vrijdag van de maand in het cultureel centrum Oratoriënhof in de Mechelsestraat 111 te Leuven, is het vrijdag 19 februari de beurt aan het Luikse KLEZMIC ZIRKUS.

Klezmic Zirkus is een explosief kwintet vol uitstekend geschoolde jonge muzikanten die zich genre overschreidend met muziek bezig houden. Je kunt ze bij het straattheater tegenkomen, maar  ook in wereldmuziek, folk, oude muziek, kamermuziek, filmmuziek en jazz. Aan de zijde van het Abysses-stel Aurlie Charneux (klarinet) en Adrien Lambinet (trombone en tuba) vind je Turdus Philomelos-oprichter en accordeonist Julien de Borman, Pierre Greco (contrabas en gitaar – ook C.Renoy, Mosa Jazz Quartet en Musica Dal Vivo) en Wouter Roggemans (percussie – ook Musica Dal Vivo, Luna Bong en La Cetra D’Orfeo).

Bij hun debuutalbum Vitamine K passen drie trefwoorden: dynamisch, avontuurlijk en overrompelend. Op dit instrumentale album vormt klezmer de rode draad, maar je hoort evengoed folk, jazz, rock, dubb, reggae, avantgarde en een enkele keer een vleugje klassiek in de vorm van een verwijzing naar ‘Eine Kleine Nachtmusik’ van Mozart. En dat alles in een onweerstaanbaar wervelende melting pot van knappe arrangementen die geregeld een glimlach oproepen.

2-2010

Agenda Jazzora:

Vrijdag 19 februari 21.00u : FEEST! 2 JAAR JAZZORA! : Klezmic Zirkus
Vrijdag 19 maart 21.00u : Pursuance Quartet
Vrijdag 16 april 21.00u : La Cigarette sans Cravate
Vrijdag 21 mei 21.00u : Pieter Baert trio
Vrijdag 18 juni 21.00u : Lennart Heyndels Quintet

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.