LOKO erkent NSV

Midden december werd de erkenning van NSV! in Leuven goedgekeurd door de
subsidiecommissie van LOKO.

Verenigingen die erkend zijn bij LOKO, kunnen gratis lokalen van de K.U.Leuven gebruiken en aanspraak maken op een subsidiepot. Deze aanvraag hing al even in de lucht: 3 jaar geleden besliste de K.U.Leuven dat LOKO instaat voor de erkenning van alle politieke verenigingen, aangezien het draait om een studentenaangelegenheid. Sinds jaar en dag tracht LOKO zich zoveel mogelijk politiek neutraal op te stellen. LOKO vertegenwoordigt uiteindelijk de Leuvense studenten en in het verleden hebben politieke kwesties reeds verdeeldheid gezaaid in de organisatie.

Volgens de subsidiecommissie voldeed NSV! aan alle criteria voor erkenning. Vrijdag 19/12 kwam de erkenningsaanvraag voor het eerst voor op de Algemene Vergadering van LOKO, die extra details i.v.m. het lidmaatschap van de organisatie vroeg. Hierover werd in januari duidelijkheid geschapen.

Na grondig intern debat brachten de kringen hun standpunten terug naar de Algemene Vergadering. Er waren voor- en tegenstanders maar de AV oordeelde dat om de politieke neutraliteit van LOKO te bewaren, de formele criteria gevolgd moeten worden en NSV! erkend moet worden. Bovendien kan LOKO niet beoordelen of NSV! een racistische of gewelddadige organisatie is en men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Een stemming wees uit dat de meerderheid voor erkenning pleitte.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “LOKO erkent NSV”

roels bert
(on februari 20th, 2010 at 11:40)

ik vint dat iedereen zijn menig mag laten horen en zien zo lang er maar geen gewelt en dingen niet worden afgebroken bij nsv zijn ook brave mensen tusen het kan ook soms zijn dat er bij de reches stauwte mensen zijn thochg niet al buiten landers zijn slegt kijk naar caben en nachgt wienkels iedereen opkomen voor zijn rechgten zo is de werelt vrede vol groetjes roels bert aan alle orgasisies xxx

 
roels bert
(on februari 20th, 2010 at 11:41)

julie mogen altijd opbelen of mailen of op fachbook roelsbertje@hotmail.com mijn gsm is 0497711749