Kevin en Gijs uit Leuven winnen filmfestival bikespotting

Twee├źntwintig creatieve teams streden in het Leuvense provinciehuis voor de titel van beste Vlaams-Brabantse Bikespotting-filmpje. De grote winnaar werd het filmpje “Bikespotting spot over fietsveiligheid” van het Leuvense duo Kevin Roelants en Gijs Meulemeester. De professionele vakjury was onder de indruk van het knappe camerawerk, de krachtige montage en de originele ‘special effects’. Kevin (15) en Gijs (14) hebben ook een succesvolle campagne opgestart om hun sensibiliserend spotje rond de zichtbaarheid van de fietser te promoten. Ze slaagden erin om heel wat media-aandacht aan te trekken.

Niet alleen het populaire spotje van Kevin en Gijs viel in de prijzen. De derde prijs ging naar het verrassend originele filmpje van het creatieve duo Charlotte Detemmerman en Mouna Messaoudi. De vakjury was aangenaam verrast door de suggestieve kracht van de geluidsmontage zonder beelden. Charlotte en Mouna spelen in op de verbeeldingskracht van de kijker en treden op deze manier in de voetsporen van Hitchcock. Maar ook de nieuwe inzending van de scouts van Wemmel, winnaars van eerste Bikespotting-filmfestival, was ijzersterk. De kortfilm van Malko Van den Borre slaagde er op een meesterlijke wijze in om de kijker emotioneel te betrekken bij een “kroniek van een aangekondigd fietsongeluk”. De vakjury beloonde het knappe montagewerk met de tweede prijs.

In het najaar van 2009 trok de provincie Vlaams-Brabant een campagne op gang om het bikespotten en gebikespot worden te promoten. Blikvanger was de filmwedstrijd. Jongeren werden uitgedaagd om met een gsm, fototoestel of camcorder een filmpje te maken en op Youtube te posten. De provincie ontving 22 originele filmpjes.

Bekijk het winnende filmpje:

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.