ikVRIJWILLIG op 6 maart 2010

Op zaterdag 6 maart 2010 zet het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw met ikVRIJWILLIG vrijwilligerswerk in de kijker tijdens een uniek evenement in de 5 Vlaamse provinciehoofdsteden. Het stadsbestuur zet haar schouders onder dit evenement in Leuven.

Iedereen die al eens werkt buiten familieverband en niet tegen betaling, is een vrijwilliger. Leg het vrijwilligerswerk een dag stil, en de samenleving draait vierkant. Meer dan een miljoen mensen in Vlaanderen zet zich wekelijks belangeloos in voor anderen. Nog straffer, zo goed als iedereen doet wel eens vrijwilligerswerk: onthaal in een buurthuis of crisisopvangcentrum, helpen in een rustoord of lokaal dienstencentrum, slachtofferhulp aan huis, jeugdwerk, buddy’s, eerstehulpverlening, cakes bakken voor het schoolfeest, geld inzamelen voor een benefiet, meewerken in de Wereldwinkel, een buurtfeest organiseren … Deze en zoveel andere taken, allemaal vrijwillig uitgevoerd, zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving.

Op 6 maart 2010 zijn alle vrijwilligers en geïnteresseerden van harte welkom op het Mgr. Ladeuzeplein. Op het programma staan onder meer optredens van No Angry Young Man, IZA & band en King Freddy & the Lazy Intercoolers ft. the RoadBarBeauties. Kom genieten van 2000 gratis consumpties Palm (vrijwillig aangereikt door een Leuvense schepen), bezoek de uitgebreide infomarkt waarop verenigingen hun vrijwilligerswerking voorstellen, beleef de onthulling van een promozuil vrijwilligerswerk door burgemeester Tobback, volg het live verslag door de Leuvense lokale Radio Scorpio met Seppe Toremans en Margot Vyverman, bekijk het kindertheater, laat eens een ballonnetje op.

Vanuit hun gezamenlijk engagement rond de waardering van vrijwilligerswerk in het kader van het Lokaal Sociaal Beleid, verzorgen de stad Leuven, het OCMW Leuven en het CAW Regio Leuven samen een grote infostand. In een gloednieuwe brochure stellen ze hun eigen aanbod aan vrijwilligerswerk voor.

De eerste week van maart is in Vlaanderen traditiegetrouw de Week van de Vrijwilliger. Dit jaar is ikVRIJWILLIG het orgelpunt van deze Week. In 2011 wordt het Europese Jaar van de vrijwilliger gevierd.

Programma

  • 13.00 uur: startschot ikVRIJWILLIG
  • 13.15 – 14.00 uur en 14.30 – 15.15 uur: optreden van No Angry Young Man
  • 15.15 – 16.00 uur: bekendmaking winnaars wedstrijd, eerste rondje gratis Palm
  • 16.00 – 17.00 uur: optreden IZA & band
  • 17.00 – 17.35 uur: opening promozuil door de burgemeester Louis Tobback en tweede rondje gratis Palm
  • 17.35 – 18.45 uur: optreden King Freddy & the Lazy Intercoolers ft. the RoadBarBeauties
  • doorlopend: infomarkt en live verslaggeving door Radio Scorpio
  • 19.00 uur: einde
Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “ikVRIJWILLIG op 6 maart 2010”

elischka
(on maart 3rd, 2010 at 16:24)

radio scorpio zal dit live coveren!

 
embe
(on maart 3rd, 2010 at 20:21)

de url naar Scorpio is ondertussen ‘verbelgischt':
http://www.radioscorpio.be/

gelieve je bladwijzers en favorieten aan te passen!

cheers, en tot zaterdag