Leuven In Scène en Stadscircusfestival bundelen krachten

Het openluchttheaterfestival Leuven In Scène zorgt tweejaarlijks voor een pinksterweekend vol sfeer en spektakel. Het Stadscircusfestival zag vorig jaar het licht tijdens de opening van M. Onder impuls van het stadsbestuur gaan de natuurlijke bondgenoten samenwerken. Dat levert meer festival, meer straattheater en meer circus op.

Het openluchttheaterfestival Leuven In Scène wordt voortaan aangevuld met een extra pakket circus en straattheater. In 2008 was het Stadspark trouwens al omgedoopt tot Circuspark. De magische wereld vol acrobaten, goochelaars en vuurkunstenaars wordt in 2010 nog groter en spannender. In de aanloop naar het avondprogramma van Leuven In Scène wordt een grote circusnamiddag voor de hele familie geïntroduceerd in het Park Den Bruul.

Het programma van Leuven In Scène 2010 krijgt ondertussen volop vorm. De grote blikvanger op zaterdag 22 en zondag 23 mei wordt het waterspektakel ‘Fous de Bassin’ van Ilotopie uit Frankrijk op de Leuvense Vaart. De voorstelling beleeft in Leuven haar Belgische première. ‘Fous de Bassin’ is een waterspektakel van een uur waarin de wildste dingen gebeuren. Autootjes komen over het water aangesjeesd, straatlantaarns rijzen op vanuit het diepe, de waterkoningin maakt een entree met vuurwerk op een antieke tweewieler van meer dan 5 meter hoog… Voor de grootste en spectaculairste voorstelling van Leuven In Scène 2010 wordt uitgeweken naar de zwenkkom van de Leuvense Vaart (ter hoogte van Aveve). De toeschouwers kunnen kijken vanop de Aarschotsesteenweg, die voor de gelegenheid volledig verkeersvrij zal zijn. Het is trouwens voor het eerst dat Leuven In Scène het stadscentrum verlaat.

lisfous-de-bassin
Foto door Klaus Tummers

Lees het volledige persbericht.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven In Scène en Stadscircusfestival bundelen krachten”

Persconferentie Leuven in Scène - Leven in Leuven
(on april 29th, 2010 at 21:33)

[…] in Park Den Bruul. CircusBruul, een organisatie van Salto Humano vzw, is het gevolg van een krachtenbundeling van Leuven in Scène en het Stadscircusfestival, dat vorig jaar het licht zag naar aanleiding van […]