Die Fledermaus in de Stadsschouwburg

Op zaterdag 13 maart 2010 om 14.30 en om 20.00 wordt in de Stadsschouwburg (Bondgenotenlaan 21) te Leuven de opera ‘Die Fledermaus’ opgevoerd. Deze opera/operette is geschreven door Johann Strauss en vormt een satire op de Weense samenleving van de late 19de eeuw. Het hoofdpersonage zit gevangen in hét probleem van de toenmalige upperclass: een gedwongen ledig bestaan dat slechts enige zin krijgt door haar (would be) minnaar. Ook voor de andere personages biedt het leven niets meer dan een (sexuele) survival of the fittest of een uitzichtloos zwart gat. De bruisende melodieën maakten van ‘Die Fledermaus’ een onweerstaanbare hit, die in de jaren na de première in liefst 170 theaters tegelijk werd opgevoerd.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.