Notre Dame, Quasimodo, Lyrique

Sinds kort heeft Brasserie Notre Dame – Quasimodo er een uitbreiding bij, de vroegere Lyrique is nu ook deel van hun Grote Markt imperium geworden.

Een vriendin en ik zijn er op woensdagavond binnengesprongen voor een snel avondmaal. Het was nog geen zes uur en de brasserie zat al bijna helemaal vol. Ik had het mezelf gemakkelijk gemaakt en gekozen voor de dagschotel aan 7,90 €. Het voordeel van deze brasserie is dat je eten zeer snel op tafel staat (na onze zwemsessie was dit wel nodig, we hadden alletwee razende honger).

Na nog geen 10 minuten kreeg ik mijn ribbetjes in tomatensaus, een gemengde salade en frietjes. Mijn tafelgenote was gegaan voor de gegratineerde visschotel met extra friet.

De porties zijn zeker royaal maar wat je op je bord krijgt kan je niet echt topkwaliteit noemen. Dit is iets dat de meeste mensen zonder problemen accepteren omdat de prijs natuurlijk ook niet zo hoog ligt. De visschotel had iets te veel saus en iets te weinig vis maar de ribbetjes waren smakelijk, sappig en warm. De frietjes die geserveerd werden waren ook lekker en krokant.

Na een uurtje stonden we alweer buiten met een gevulde maag en een voldaan gevoel.

De rekening voor 2 hoofdschotels, een glas witte wijn en een schweppes bedroeg 23,70 €.

Praktisch
Grote Markt 11, 3000 Leuven
016/22 37 62


Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Notre Dame, Quasimodo, Lyrique”

Coudie
(on maart 7th, 2010 at 21:31)

Onlangs daar ook de visschotel gegeten. Inderdaad te veel saus, te weinig vis en ook wat achtergebleven graatjes in de vis. De schappelijke prijs zorgt er echter voor dat het ook in de toekomst een optie blijft voor snelle hap, maar dan proberen we misschien gewoon iets anders.

 
Kat
(on maart 8th, 2010 at 9:37)

Nog een opmerking: we waren er een paar dagen geleden geweest voor een snelle lunch en toen ik zei dat ik geen drank moest hebben wist de serveerster me te vertellen dat ze geen eten kan bestellen als er geen drank bij is.
Spijtig genoeg ben ik vergeten te vragen waar in hun reglement dit dan wel niet stond….

 
katrien
(on maart 6th, 2012 at 22:43)

We zijn even gaan wandelen in Leuven en binnengestapt in deze brasserie. We vonden dat er hier een leuke sfeer hing en de lasagne met zalm en spinazie heeft zeer gesmaakt. We kregen inderdaad zeer snel ons eten geserveerd. Samen met 2 glazen wijn betaalden we hiervoor een 27 euro…. zeker voor herhaling vatbaar!

 
Karen
(on oktober 10th, 2012 at 20:45)

Naar analogie van wat Kat zegt, veel te veel platte-commerce-truukjes! Als je twee kleuters een portie pannenkoeken wil laten delen, betaal je maarliefst 0,60€ voor een ongevraagd extra bord! En zwangere vrouwen die geen rauwe groenten mogen eten moeten flink bijbetalen voor een alternatief, waar dan toch nog rauwe dingen blijken in te zitten!