Leuven gaf startschot met eerste Geef om Haar Knipdag

Na het overweldigende succes in 2008 lanceert Pantene in samenwerking met de Stichting tegen Kanker een nieuwe editie van de campagne ‘Geef om Haar‘. De campagne werd gisteren extra in de verf gezet met de eerste Geef om Haar Knipdag in Alma 2 in Leuven. Het doel van het evenement was om zo veel mogelijk studenten en Leuvenaars te overtuigen hun haar te knippen en weg te schenken en zo vrouwen en mannen met kanker de kans te geven een pruik aan te schaffen. Tijdens de eerste Geef om Haar Knipdag werden alvast elf paardenstaarten geknipt en nog eens vier studentes schonken hun paardenstaart weg.

Elk jaar krijgen 60 000 mensen in België de diagnose kanker te horen. Velen onder hen vinden haarverlies een pijnlijk en ingrijpend aspect. Om zo veel mogelijk mensen met kanker zowel emotioneel als financieel bij te staan, is Pantene in samenwerking met de Stichting tegen Kanker gestart met een nieuwe editie van de campagne ‘Geef Om Haar‘. De campagne voor 2010, die loopt van maart tot en met juni 2010, stond vandaag extra in de kijker met de eerste Geef om Haar Knipdag in Leuven. Tijdens dit evenement, georganiseerd door studentenvereniging Medica in Alma 2, knipten 11 mensen hun haar en werden 15 paardenstaarten verzameld. Het Kreatos-knipteam zorgde ervoor dat de schenkers naar huis gingen met een nieuwe trendy korte(re) look.

“Tijdens de campagne van 2008 hebben 2 500 personen hun haar gedoneerd. Na het officiële einde van de campagne in december kregen we nog steeds paardenstaarten toegestuurd en dus is de campagne eigenlijk nooit gestopt”, aldus Inge De Backer, External Relations Pantene. Mede onder impuls van Sophie Dewaele, ambassadrice van de actie, hebben tot nu toe in totaal 4380 personen hun haar gedoneerd en kregen een 500-tal mensen financiële steun voor de aankoop van een pruik.

Het grote succes van de campagne heeft ertoe geleid dat de Stichting tegen Kanker ook buiten de actie ‘Geef om Haar’ mensen steun biedt bij de aankoop van een pruik in het kader van een algemene aanvraag voor financiële hulp. “Het grote succes van ‘Geef om Haar’ geeft aan dat de nood sterk leeft bij mensen met kanker”, aldus Dr. Pia Cox van de Stichting tegen Kanker.

Iedereen kan de actie steunen
Je kunt de campagne op drie manieren steunen. Eerst en vooral zijn er de Geef om Haar Knipdagen, waar je je staart van minstens 20 cm lang gratis kunt laten knippen of waar je – indien je geen 20 centimeter kunt knippen – je haar kunt laten wassen, knippen en brushen voor 25 euro. Dit geld gaat rechtstreeks naar het Geef om Haar Fonds. Je paardenstaart van minstens 20 cm kun je ook gratis laten knippen tijdens de campagne (maart – juni 2010) bij kappers die deelnemen aan de actie. Data en locaties van de knipdagen alsook de lijst met deelnemende kapperszaken vind je terug op de website www.geefomhaar.be. Als je je haar liever niet wilt laten knippen, dan kun je het Fonds ook financieel steunen door een bedrag te storten op rekeningnummer 000-0000088-88 met als mededeling ‘Geef om Haar’.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.