Radio Modern

Just another Friday night. Op het Martelarenplein verzamelen zich de meisjes met de rode lippen, opgestoken haar, petticoats en mooie schoenen. De mannen met hun witte T-shirts, jeans en leren jasjes draaien er rond. Op de achtergrond klinkt rock ‘n roll muziek. Dit is geen scène uit Grease of West Side Story maar het begin van een Radio Modern avondje uit.
Voor de 4e keer strijkt de karavaan neer in het Depot in Leuven voor een avondje stijlvol plezier.

Het begint vroeg, als iets na 20h00 gaan de deuren open en kunnen we al een cocktail drinken en even in het retro-accessoires aanbod van Very Cherry snuffelen. Om 20h45 worden we opgeroepen voor de tapdansles. Op korte tijd (45 minuten) leren we een kleine choreografie aan en staan we al redelijk in het zweet. Dan is het even wachten op de live act van die avond, The Keytones uit Groot Brittanïe. Deze 3 mannen (1 op drums, 1 op gitaar en op 1 contrabas) slagen er in om het ganse staande publiek mee te krijgen en bijna anderhalf uur aan het dansen te houden. Ze brengen een leuke en swingende mix van stijlen en we krijgen op een bepaald moment zelfs een staaltje “instrument-klim-technieken” te zien.

Na dit optreden wordt het podium vrijgemaakt voor de DJ-set van de Bopping Benvis Brothers, die tot de vroeger uurtjes gaat duren.

Tegen half twee ben ik al terug thuis, me vervloekend dat ik geen betere schoenen heb aangedaan.

Voor de mensen die interesse hebben gekregen maar het ietsje stouter willen, sinds een 2-tal maanden trekt Radio Modern het land rond met “Ne Vuilen Avond” en op 13 mei zijn ze hiermee in Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.