Toeareg

Een afspraak met vrienden is altijd een goed excuus om een nieuw Leuvens restaurant uit te proberen. Of om een restaurant te herontdekken dat we al een tijdje niet meer bezocht hadden, zoals eethuis Toeareg in de Parijsstraat.

Eethuis Toeareg serveert Magrebijnse gerechten in een interieur met Noord-Afrikaanse toetsen. Het interieur is geschilderd in warme, vrolijke kleuren en er is zelfs een balkon. De tafels zijn mooi versierd met theelichtjes en bloemen en aan de tafels staan ijzeren stoelen met zachte kussens. De inrichting is knus en gezellig, al mocht voor mij de verwarming net een tikkeltje hoger staan.

Terwijl we wachtten op onze afspraak, nipten mijn vriend en ik van een aperitief toeareg (kaneellikeur met appelsiensap) en tanschisch (een mengsel van twee witte wijnen met munt), terwijl we snoepten van de lekkere olijfjes die de ober ons gebracht had. De kaart biedt een ruime keuze aan Magrebijnse gerechten zoals tajines en couscous en een grote verscheidenheid aan gegrilde gerechten. Als voorgerechtje kan je kiezen uit allerlei tapas. Ook aan de kleinsten is gedacht, want de Toeareg biedt een kindermenu aan. Wie eens iets bijzonders wil proberen: in de Toeareg kan je ontbijten met typische pannenkoeken. Nog een leuk weetje: er staat fair trade koffie op de kaart.

Voor de ober die onze keuze kwam opnemen was het gemakkelijk: we kozen alledrie voor de tajine kip toeareg, mét couscous, uiteraard. Al is er ook de mogelijheid om frietjes, rijst of brood bij je tajine te eten. Als je een tajine voor twee personen bestelt, is het net iets goedkoper en het is ook gezellig om samen je eten uit dezelfde pot te kunnen scheppen.

De tajine werd aan tafel geserveerd in mooi kleurrijk aardewerk, met een typisch kegelvormig deksel. De couscous werd in een apart schaaltje geservereerd. We kregen een houten lepel om het vlees en de groeten uit de kom te scheppen. De tajine Toeareg bevat, naast kip, groenten rozijnen, amandelen en pruimen: een heerlijke combinatie. Mijn kip was supermals en smaakte verrukkelijk. We waren trouwens stiekem blij dat we geen tapas als voorgerecht genomen hadden: de porties die ons voorgeschoteld werden, waren erg royaal. Zo royaal dat we er niet in slaagden de tajine helemaal op te krijgen. Bij het eten dronken we een flesje Spaanse wijn: Don Diego de Miranda uit 2008.

In totaal kostte dit etentje voor drie personen ons nog geen 80 euro. We kregen absoluut waar voor ons geld.

Praktisch
Parijsstraat 37, 3000 Leuven
016/23 15 55
http://www.toeareg.be

Onze keuze
Tajine Toeareg

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Toeareg”

Kat
(on maart 28th, 2010 at 17:34)

Ik ben er een paar weken geleden ook met vriendinnen gaan eten en die maaltijdsoep was echt wel lekker (en veel) voor maar 5 euro.

 
LJ
(on juli 9th, 2010 at 13:38)

Is er ook een terras?

 
Carolien
(on juli 11th, 2010 at 9:32)

Ja, in de zomer zetten ze tafeltjes buiten in de Parijsstraat.

 
LJ
(on juli 13th, 2010 at 12:50)

Ja ‘t was er gezellig… en lekker! :)