De Blauwe Maan

Vanavond hadden mijn vriendin en ik zin om nog eens echt lekker uit eten te gaan. Daarom trokken we naar De Blauwe Maan. In het verleden stelde dit restaurant ons nooit teleur. Vermits de kaart regelmatig vernieuwd wordt, stonden er ook deze keer weer enkele verrassingen op.

Om te beginnen kregen we een hapje van boscoop-appel en een schijfje zwarte pens. Een erg origineel en gesmaakt hapje.

Als voorgerecht kozen we voor rode poon op een scheutensalade en voor de verse en gerookte zalmtartaar. Zoals steeds zijn de porties niet zo groot maar wel erg lekker. Bij dit lekkers kozen we voor een fles witte wijn en een fles spuitwater. Diegenen die geen zin hebben in een volledige fles wijn, kunnen ook kiezen uit verschillende wijnen die per centimeter gedronken kunnen worden.

De keuze voor het hoofdgerecht viel bij ons beiden op het lamszadel met auberginenkompot en aardappelknikkers. Ook dit was weer een voltreffer.

Om af te sluiten dronken we nog een espresso en een koffie verkeerd. Hierbij werden twee kleine maar heerlijke glaasjes chocomousse en enkele koekjes geserveerd.

Alles bij elkaar voldeed de Blauwe Maan weer aan onze verwachtingen en genoten we volop van onze maaltijd. Hoewel zeker niet goedkoop, blijf ik de Blauwe Maan prijs-kwaliteit nog steeds een topper vinden.

Praktisch
Restaurant De Blauwe Maan
Mechelsestraat 22
016/29 97 47
http://www.deblauwemaan.be

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “De Blauwe Maan”

Roel
(on maart 27th, 2010 at 0:31)

nu wel nog even je blog aanpassen zodat ie ook linkt naar de site die je vermeldt…

 
Michaël Arnauts
(on maart 27th, 2010 at 20:01)

Wel nog even de laatste link aanpassen :) Die wijst nu naar toeareg.be :)

 
Van Eynde
(on september 6th, 2013 at 13:05)

We kwamen “per ongeluk” terecht bij de blauwe maan op een zaterdagavond. Hoewel het erg druk was konden we op het leuke terras in de mechelsestraat plaatsnemen. De ober was vriendelijk en deed de nodige moeite om ons wegwijs te maken in de gerechten en mogelijkheden. Hij stelde bovendien spontaan de kindergerechten voor. Het eten was erg lekker. De biefstuk perfect gebakken met heerlijke frietjes. Ook de mosselen aan de overzijde kregen een dikke duim. Ondertussen smulden de kinderen van de lekkere videe. De prijzen zijn aan de hoge kant maar gelukkig de kwaliteit ook.