Snarentovenaars op de zolder

Op donderdag 8 april is het tijd voor een paasvakantie-aflevering van de zolderconcerten in het Oratoriënhof. Deze keer met Snaarmaarwaar en Sara Salvérius.

Sara was al in verschillende bezettingen op onze podia te zien.Voor haar studies aan het conservatorium van Gent deed ze een onderzoek naar Ierse muziek. Het eindproject, een concert samen met gitarist Jeroen Geerinck en violist Wouter Vandenabeele (ex-Ambrozijn), komt ze ook in Leuven voorstellen. Hou u klaar voor een avontuurlijke muzikale tocht door Ierland. 

Snaarmaarwaar is een geval apart. “U gelooft uw oren niet”, begint hun perstekst. En inderdaad, we geloven onze oren nog altijd niet. Wat Maarten Decombel, Peter Daems en Jeroen Geerinck uit hun instrumenten krijgen, grenst aan het onwaarschijnlijke: “Eens de gitaar, mandola en mandoline ingesnoerd zijn, is het dan ook bijzonder moeilijk om dit drietal in te tomen. Hoewel de combinatie op het eerste zicht een beperking lijkt, zetten de heren bij momenten een imposante klankmuur neer. In hun muziek hoor je echo’s van Portugese fado, Bluegrass, Ierse sessies en Italiaanse sferen. Hét geheim echter van Snaarmaarwaar zit hem in het moeiteloos samengaan van zachte lyriek en pompende energie.”

Op donderdag 8 april om 20u15 in de zolderzaal van CC Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven.
Meer info en reservaties op www.folkinleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.