Douera

Een paar weken geleden, de eerste aangenaam aanvoelende vrijdagavond van 2010. Ik wacht buiten op mijn vrienden om een pizza te gaan eten voor we naar het Depot afzakken.

Douera is een klein, sober ingericht pizzarestaurantje, gelegen in een zijstraat van de Bondgenotenlaan. De chef staat achter het fornuis/pizzaoven, zorgt voor het opnemen van de bestellingen en draagt de drank rond.

Omdat we met zes zijn besluiten we een fles wijn te delen als aperitief. Een fris smakende Pinot Grigio komt op tafel en hij wordt positief onthaald. We hebben onze bestelling doorgegeven en een twintigtal minuutjes later komen 6 stomende pizzas op tafel.

We zijn gegaan voor de “12 Volt”, de vegetarische versie, de “Douèra” en 3 maal de “Duivelse pizza”.

De pizzas hebben allemaal een dunne bodem en zijn knapperig gebakken. Ik kan je verzekeren, een pikante pizza is hier wel degelijk een pikante pizza, je hebt geen liters pikante olie nodig om smaak te geven.
We bestellen nog een flesje wijn om de laatste happen door te spoelen en vragen dan de rekening.

Ook dit is een aangename verrassing, we betalen maar 16 euro per persoon.

Praktisch
Douera
L. Melsenstraat 5
3000 Leuven

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “Douera”

nico ramaekers
(on juli 7th, 2010 at 17:01)

beste pizzeria in leuven, zonder enige twijfel (voor mensen die niet van american style pizza houden).
de chef is ook een hele toffe pe

qua prijs/kwaliteit vind je niet beter in leuven in mijn ervaring

 
JF
(on augustus 18th, 2010 at 17:15)

Naar aanleiding van deze bespreking ben ik er gaan eten met een paar vrienden.

Onze 3 pizza’s en 1 lasagne lieten lang op zich wachten en wanneer ze dan eindelijk geserveerd werden bleek 1 van de pizza’s niet de gevraagde variant. De uitbater was wel vriendelijk en excuseerde zich voor de vergissing.
Het interieur kan wel een opfrisbeurt gebruiken.
De gehanteerde prijzen waren democratisch en de kwaliteit van het eten was goed.

Conclusie: Niet slecht, maar het kan beter. Als je niet opkijkt tegen wat drukte zou ik L’Aurora aanraden als alternatief.

 
Anouk
(on maart 11th, 2011 at 14:58)

Een charmant zaakje als je het mij vraagt. Oké, het interieur is basic – maar hey – we zitten hier dan ook in een pizzeria. Iedereen kan hier wel een pizza naar zijn goesting vinden, de pikante pizza’s zijn trouwens bijzonder jummy. De (eenvoudige) rode wijn smaakte er goed bij.
De Amerikanen aan het tafeltje naast ons spraken zelfs over ‘the best pizzeria in town’ – geen idee in welke gids ze dat gelezen hebben – maar ik kan ze geen ongelijk geven.

 
Filip
(on november 5th, 2011 at 18:56)

Ook volgens mijn bescheiden mening: beste pizza van Leuven en omstreken! Ben er al vaak geweest en heb er ook nog nooit last gehad van vergissingen of zo, zoals een van de bovenstaande reacties. Aanrader!

 
Frans
(on juni 10th, 2012 at 12:58)

Je moet wel van heel slechte wil zijn om je te storen aan het interieur hier. De tofste restaurants die ik ken (Pee Klak, De Kuiper, Rossi, …) zijn allemaal zo en een immens succes bij het grote publiek. De pizza hier is overheerlijk, elke keer opnieuw. En snel. De lasagne is zo mogelijk nog beter. En ja, het duurt even voor die er is want kakelvers gemaakt voor elke klant. De uitbater is dan wel geen Italiaan, maar een zeer vriendelijke, charmante man. Een absolute aanrader voor iemand die graag lekker eet zonder flauwe kul erbij !

 
Liesbeth
(on mei 6th, 2013 at 11:55)

Mijn pizza carnivore met extra gorgonzola was heerlijk (echte pizzabodem, lekker veel stukjes vlees en merguez enzo), en de man van de zaak erg vriendelijk. Ik keer er zeker nog terug!

 
Natalka
(on mei 14th, 2013 at 11:12)

We zijn al 12 jaar vaste klanten van Douera!
Voor ons is het de plek geworden waar we met ons gezinnetje naartoe gaan om lekker gezellig samen te zijn zonder al dat commercieële gedoe. Gewoon simpel, lekker, altijd vriendelijke ontvangst als bij de familie.
Gewoonlijk kies ik of pizza “Douera” of “Quattro Stagioni”. In al die 12 jaar heb ik persoonlijk slechts 1 keer minder gelukte pizza gehad. Dat was als Ali de eigenaar, een nieuwe recept van de echte Italiaanse pizza uitprobeerde die hij gekregen had van een Italiaan. Zo gezegd de echte pizza :-) Na deze mislukte poging is Ali teruggekeerd naar zijn eigen recept, getest al 15 of meer jaar. En gelukkig maar ook! Want zijn pizza is altijd vers, smaakvol, overheerlijke aroma’s met krokante pizzabodem.
Hij heeft ook prachtige Algerijnse wijnen zoals President of Douera.
Ik weet niet hoe het hem lukt, maar in al die 12 jaar dat we daar gaan is de prijs niet veranderd.
Het is zoals het restaurant Rossi voor ons de referentie voor prijs/kwaliteit.