La Cantina del Coronel

Een rustige vrijdagavond, een rustig restaurantbezoek. Dat is wat ik dacht toen we de deur van Latijns-Amerikaans restaurant La Cantina del Coronel openzwaaiden. De kleurige gevel werkte zeer uitnodigend, en ook binnen leek het een leuke boel. We kregen een tafeltje toegewezen in het achterste gedeelte van het restaurant, net achter een hoekje. Krap, maar gezellig. De kaart volgde al snel, en volledig volgens het boekje kregen we rustig de tijd om onze keuze te maken. Twee caipirinha’s, nacho’s met guacamole als voorgerechtje, gevolgd door een gepaneerde kipfilet en fajita’s met scampi voor het serieuzere werk. Zo, dat stuk was ook alweer achter de rug.

Intussen liep het restaurant aardig vol, en het viel me op dat het publiek vooral zeer jeugdig was. Een groep studenten die eerst een diner hield alvorens naar een galabal te trekken, een jong koppel met schoonvader, ouders met een kind,… Op ieder van hen had de felgekleurde gevel dezelfde aantrekkingskracht uitgeoefend. Maar door de aanwezigheid van dit gezellig allegaartje mensen, werd het grote pijnpunt van La Cantina al snel duidelijk: een ongelooflijk slechte akoestiek. Het zomerse sfeertje kon niet langer opboksen tegen een reftergevoel, waardoor elk gesprek het andere probeerde te overstemmen, met een kakofonie van klanken en lichte hoofdpijn als resultaat.

Nu goed, in een restaurant moet het eten vooral lekker zijn. En dat is in La Cantina best ok, maar ook niet meer dan dat. Alles wat je op je bord krijgt is in orde, maar mist dat tikje extra. Alles goed gebakken en mooi geschikt, maar ook dat kan je je niet ontdoen van een reftergevoel. Eigenlijk levert La Cantina del Coronel vooral degelijke grootkeuken, en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Enkel het besef dat je een gelijkaardig gerecht in een ander restaurant waarschijnlijk smaakvoller kan aantreffen.

Wie naar La Cantina trekt, moet weten dat die in een joviale jeugdherbergsfeer terecht komt, waar snelheid en uniformiteit centraal staan. Maar wie op zoek is naar een verfijnd en origineel gerecht, kan beter op hotel gaan.

Praktisch
Parijsstraat 40
016/29 08 63
www.lacantina.be

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “La Cantina del Coronel”

Carolien
(on april 6th, 2010 at 21:25)

Wij zijn onlangs in La Cantina gaan eten met een Cadeaubox bon en het is er idd redelijk lawaaierig. Toch vind ik je oordeel een beetje te hard. Voor de prijzen die je betaalt, krijg je best wel degelijk eten, al is het ook niet meer dan dat. De frozen margarita vond ik er dan weer wel heel lekker.

 
Jeroen
(on april 7th, 2010 at 15:39)

Het is al enkele jaren geleden dat ik er geweest ben maar ik vind de bespreking treffend.

 
Dirk
(on juni 8th, 2014 at 11:15)

Na jaren afwezigheid is La Cantina Del Coronel nu in de Muntstraat gevestigd. Op basis van de menukaart op hun website vonden we het de moeite om de nieuwe vestiging eens uit te proberen.

Eerste indruk: alhoewel we voor twee gereserveerd hadden, kregen we in eerste instantie een mini-tafeltje aangeboden, ofwel helemaal achteraan in de hoek naast de WC-deur, ofwel helemaal vooraan in de hoek tegen de inkomdeur. Toen we zelf opmerkten dat er een tafeltje vrij was in het midden van het restaurant, mochten we daar na enige aarzeling dan toch gaan zitten.

Tweede indruk: de menukaart te plaatse is qua inhoud identiek als op de website. Behalve de prijzen: die zijn systematisch een pak hoger! Bijv.: fles huiswijn: 14,50 vs. 18,50; pulpitos 7,20 vs. 8.50; mole poblano 12,50 vs. 14,50, coneja a la argentina 12,90 vs. 15,50; etc. Niet erg fatsoenlijk…

Voor de rest kunnen we kort zijn: het eten was niet slecht, maar ook niet echt goed. Weinig smaak, onverzorgde presentatie, niet echt vriendelijk, enorm veel lawaai (slechte akoestiek).

Jammer. We hadden er meer van verwacht…

 
La Cantina del Coronel « Leven in Leuven
(on november 14th, 2015 at 9:00)

[…] bevond La Cantina del Coronel zich in de Parijsstraat tot de zaak daar dicht ging en enkele jaren uit het Leuvense straatbeeld […]