Lezing 20 jaar .be: de geschiedenis van het internet in België

Terwijl u dit leest, stromen miljoenen bits langs uw ethernet-poort naar binnen die in een fractie van een seconde worden omgezet in deze webpagina. De internetradio voorziet u tijdens het lezen van een streepje muziek en u wordt af en toe afgeleid door het flikkerend icoontje van ‘Facebook chat’. Het internet is in België in zo’n mate ingeburgerd dat het niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven. Maar dit is niet altijd zo geweest…

Wie herinnert zich de tijd dat het internet nog traag was, nog al piepend uit de modem kwam? Tijdens het laden van de pagina kon je nog een koffie gaan drinken en downloaden van 2MB duurde een half uur. Moeilijk te geloven als we kijken naar de ontwikkelingen van vandaag.

Op dinsdag 20 april 2010 om 20:00 organiseert ULYSSIS een lezing over de geschiedenis van het internet in België. Gastspreker is professor Verbaeten die u graag meeneemt langs enkele mijlpalen in de geschiedenis van het internet in België. Achteraf nodigt Ulyssis u uit voor een kleine receptie.

20 jaar .be door Ulyssis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.