Veggie Eetcafé

Twee maanden geleden ben ik met een vriend voor de eerste keer gaan eten in Geertruihof, naast de St-Geertruikerk aan het Klein Begijnhof.

Je zal misschien denken waar er daar een restaurant is (buiten ‘Onder De Toren‘), maar die avond werd er een Veggie Eetcafé georganiseerd door EVA Vlaams Brabant. Deze mensen zijn al een tijdje bezig met vegetarisme en veganisme bekend te maken, maar het is dankzij “Donderdag, Veggiedag” dat mijn interesse gewekt werd. Het concept is simpel: bied mensen een heerlijke, vegetarische 3-gangenmaaltijd aan voor 12,5 € (10 € voor studenten) en het goede woord zal zich verspreiden.

We kregen romige broccolisoep, een winterse ovenschotel met Puy linzen, pompoen, pastinaak en wortel, een slaatje met rode biet, knolselder, rozijntjes en worteltjes en ter afsluiting appelcake. Het eten was smakelijk en doordat we aan 2 grote tafels gezet werden, was er een kans om met de buren te converseren. De locatie is ook heel mooi. Het oude gebouw is mooi gerenoveerd en gemoderniseerd.

Omdat alles zo goed meeviel zijn we eind vorige maand opnieuw geweest en nu was er een kleine aanpassing gebeurd: men had meer een restaurant gevoel gecreëerd door de tafels een beetje meer te verdelen en maximum 6 personen per tafel te zetten. We kregen deze keer: knolseldersoep met geroosterde amandelen, gebakken zoete aardappel met Cajun kruiden, slaatje met postelein, veldsla en appel, koolrabi gevuld met sojagehakt, venkel en worteltjes gestoofd in witte wijn en als dessert pompoencakejes met vanillesausje.

Als je wenst deel te nemen aan één van de volgende sessies, kan ik je alleen maar aanraden zo snel mogelijk een email te sturen naar eetcafe@vegetarisme.be (ik denk dat de sessie van april ook al volzet is).

Praktisch
Veggie Eetcafé
Geertruihof
Half Maartstraat
3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.