Het Depot

Sinds dat Het Depot van aan de Vaartkom naar het Martelarenplein is verhuisd, heeft deze concertzaal een nieuwe impuls gegeven aan de stationsbuurt. Verschillende keren per week zie je nu rijen mensen aanschuiven tot de deuren opengaan, klaar voor een avondje plezier.

Er is een ruim aanbod van concerten maar je kan er ook cursussen volgen, een repetitieruimte afhuren of naar een “Open Mic” avond gaan.

Ik ben er het laatste jaar al verschillende keren geweest en heb er verschillende leuke optredens gezien. Ik denk bijvoorbeeld aan “Nouvelle Vague“, “Spizzenergi“, “Gabriel Rios“, “An Evening with Customs“, “SMART“, “Hooverphonic”, “The Neon Judgement”, en nog vele andere.

Men geeft er ook performances waar vooral Alex Agnew me is bijgebleven.

Het is ook de geliefde stopplaats van “Radio Modern” met als boegbeeld Ben Mouling (verschillende mensen kennen hem misschien nog van “Benvis & his Rockets”). Deze swing en rock ‘n roll feestjes vinden 2 x per jaar plaats en zijn al iedere keer uitverkocht geweest. De meisjes kleden zich mooi op en de jongens zorgen er voor dat de jaarverkoop van brillantine weer even een uitschieter kent. Er is een dansles, een spetterend live optreden en daarna zorgen DJ’s for “an old fashioned night of fun and dancing”.
Het Depot was vroegen een cinemazaal (de Eden), 1 van de velen die Leuven rijk was. Je ziet het onmiddelijk als je van de foyer in de zaal loopt, de rijen oude cinemastoeltjes geven je het gevoel dat je in de tijd bent teruggestapt.

Tegen het einde van het jaar sluit het Depot voor een tijdje voor een opfrisbeurt. Vooral het vasttapijt mag er van mij uitgezwierd worden. Ik ben er al verschillende keren gestruikeld over de opgehoopte tapijtrafels. De bar gaat ook groter gemaakt worden en de akoestiek gaat verder verbeterd worden. Ik hoop stilletjes dat ze dan ook het voorbeeld van AB, Sportpaleis, Nijdrop en andere zalen volgen en de boel ook direct helemaal rookvrij maken.

Kort samengevat: Het Depot is een heel leuke zaal. Als je er nog nooit geweest ben zou ik je aanraden om toch maar is een concertticketje te kopen om het allemaal zelf mee te maken.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Het Depot”

embe
(on april 9th, 2010 at 17:23)

“Sinds dat Het Depot van aan de Vaartkom naar het Martelarenplein is verhuisd”: dat is toch wel een serieuze kwakkel: het aanvankelijk plan was dat het Depot in de ‘Entrepot’ zou opgestart worden (vandaar de naam Depot), maar dat is nooit doorgegaan (wegens stockage voor museum M), en ondertussen was wel cinema Eden vrijgekomen, wat een logischere keuze was wegens afgesteld als repetitiekot voor het Vlaams Radio Orkest.

Kwestie van de puntjes op de i te zetten.

Cheers,
embe