Startdag Feest van de Folk

Een nyckelharpaorkest, een doedelzakfanfare en een levend klavier: het zijn maar enkele van de opmerkelijke muzikale acts die op zaterdag 17 april 2010 het stadscentrum van Leuven zullen kleuren ter gelegenheid van het startevenement van het Feest van de Folk.

Muziekmozaïek en de vzw Folk in Leuven willen de Leuvenaars en toevallige bezoekers een dag lang verrassen met folkmuziek. Waar en wanneer precies er die dag serenades, concertjes, bals of zangstondes zullen plaatsvinden, wordt dus nog wat geheim gehouden. Enkele honderden muzikanten, zangers en dansers zullen die dag immers letterlijk opduiken voor een surpriseact om dan weer even snel te verdwijnen.

Wie zich op zaterdag 17 april tussen 11 en 16u in en op de verkeersvrije straten en pleinen in het centrum van de Vlaams-Brabantse universiteitsstad begeeft, zal er kunnen van meegenieten. Maar waar wat precies zal gebeuren, dat wordt angstvallig geheim gehouden. Dat een grootse apotheose tussen 15u30 en 16u die dag op het Ladeuzeplein zal plaatsvinden, dat is zowat het enige concrete wat we al kunnen verklappen. En dat ook De Grote Kornemuze, de grote doedelzakfanfare onder leiding van Bart De Cock, die dag door Leuven zal trekken, dat mag je ook al weten. Verder niets. Nieuwsgierig afwachten én komen kijken is dus de boodschap!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.