Open dag Transitiestad Leuven

Wil je jezelf onderdompelen in wat TRANSITIE nu eigenlijk betekent, en vooral: wat het voor jou kan betekenen? Ga dan op zaterdag 24 april 2010 van 14u tot 18u naar de Romaanse Poort.

Een namiddag van ideeën en doen, van denken, dromen en durven,… om samen de uitdaging van klimaatsverandering en piekolie aan te gaan.

Een jaar geleden is het transitie initiatief gestart in Groot-Leuven. Regelmatig worden er voordrachten, film-avonden, TransitieCafés en andere activiteiten georganiseerd. Verschillende projecten zijn gaande zoals TuinDelen, Voedsel in de stad, geveltuintjes, permacultuur-workshops, handwerkatelier, kook-ateliers… Thema’s als educatie, energie en transport staan in de steigers.

Transitiestad Leuven bestaat uit mensen met zin en energie die in hun buurt en stad een duurzaam leven willen opbouwen. Daarbij werkt Transitiestad Leuven nauw samen met andere verenigingen en organisaties.

Programma
14u: Wat wordt bedoeld met transitie & hoe loopt het in de praktijk in Leuven.
Pauze met standjes, film, foto’s, drankjes en soep
15u30: Workshop “lokale veerkracht”
17u30: Einde

Ken je al wat van transitie of heb je weinig tijd, sluit dan aan tijdens de pauze. Voor de kids is er een kinderprogramma voorzien om al spelende te leren over transitie. De inkom is gratis.

Zaterdag 24 april 2010
14u – 18u
in 30CC Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Open dag Transitiestad Leuven”

opgewekTienen
(on april 16th, 2010 at 7:56)

Ook in Tienen gaan we binnenkort van start met het transitieverhaal. Op 29 en 30 mei zijn er de inloopdagen in Vissenaken.
Info en inschrijvingen: http://www.transitie.be/r/inloopdagen