DOCVILLE lanceert legale downloadsite

Het documentaire filmfestival DOCVILLE lanceert een gloednieuw project: een klein aantal films uit het festivalprogramma 2010 kan u op de DOCVILLE-website helemaal legaal downloaden. De kopers downloaden een ‘DRM’-vrije file: er werden dus geen Digital Right Management beperkingen ingebouwd. De prijs voor de aankoop van een film bedraagt amper 4 euro. De betaling kan gebeuren via SMS of Paypal (VISA).

DOCVILLE biedt 4 films aan: de spraakmakende Zweedse documentaire Bananas!*, The End of The Line, over de catastrofe die dreigt door overbevissing, The Biggest Chinese Restaurant in the World, een film over een restaurant met 5.000 (!) plaatsen en Orgasm Inc, over de introductie van de viagra voor vrouwen en de dubieuze rol die de farmaceutische industrie hierin speelt.

Met dit project experimenteert DOCVILLE met nieuwe distributietechnieken. Net zoals voor muziek het geval is, zullen de legale downloads in de toekomst wellicht een belangrijke rol spelen in de filmwereld. Met name voor kleinere titels en genres als de documentaire en kortfilm zit er muziek in dit nieuwe distributiekanaal.

DOCVILLE Downloads loopt nog tot en met 22 mei 2010. Check www.docville.be/download.

download

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.