Borstvoeding natuurlijk eenvoudig

64% van onze moeders start met borstvoeding, op drie maanden krijgt nog 39% van de baby’s borstvoeding en op 6 maanden zakt dit naar 15%. En dat is jammer natuurlijk, want borstvoeding is goed voor baby’s.

De Vlaamse overheid gaf het Leuvense Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat de opdracht om een onderzoek te verrichten naar borstvoeding in Vlaanderen en acties te ondernemen om mama’s te helpen om borstvoeding langer vol te houden. Zo worden via de Provincie Vlaams-Brabant twee boeken verdeeld via consultatiebureaus en bibliotheken. In “Borstvoeding natuurlijk eenvoudig” leer je heel wat praktische tips en trics. Het tweede boek “Mama tovert melk” is bedoeld om kinderen van 5 tot 8 jaar op een speelse manier vertrouwd te maken met borstvoeding.

Tegelijkertijd start Expertisecentrum De Bakermat een stickeractie in borstvoedingsvriendelijke (horeca)zaken. In deze zaken worden stickers aangebracht zodat voedende moeders weten dat ze daar rustig de borst kunnen geven. De eerste Leuvense sticker wordt op 26 april om 13u officieel geplakt aan de deur van Café Van De Velde. Een lijst van de zaken die een sticker plakken en meer informatie over de actie kun je vinden via http://www.wegwijsborstvoeding.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.