20 jaar Materialise

Vrijdag was de Leven in Leuven-redactie te gast op een receptie ter ere van het twintigjarig bestaan van het Leuvense bedrijf Materialise in de foyer van de Brabanthal. We werden welkom geheten door Fried Vancraen, de CEO van Materialise, die een samenvatting gaf van de realisaties van Materialise. In de voorbije twintig jaar is Materialise uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met vestigingen over de ganse wereld. Vervolgens kwam Urbain Vandeurzen, oud-voorzitter van VOKA aan het woord die erop wees dat het in deze crisistijden essentieel is om te blijven investeren in innovatie.

Na de speeches was het tijd voor een rondleiding. We konden een blik werpen op de 3D-printers die dag en nacht aan het werk zijn. Vooral de Mammoth-machine die door Materialise zelf ontwikkeld werd, maakte indruk. We kregen ook meer uitleg over één van de succesvolste producten van Materialise: de chirurgische guides, die chirurgen moeten helpen hun werk nauwkeuriger te doen. Materialise is een bedrijf dat een breed gamma aan producten aanbiedt. Dat ze niet enkel aanwezig zijn op de markt van de gezondheidszorg, bewijzen de prachtige design voorwerpen van dochteronderneming .MGX. Over de laatste nieuwe toepassing, de mogelijkheid om zelf je 3D-ontwerpen te printen, berichtten we reeds eerder.

20 jaar Materialise 20 jaar Materialise

20 jaar Materialise

20 jaar Materialise

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.