Rode Kruis Leuven verkoopt de eerste sticker op de set van ‘Thuis’

Van 26 april tot en met 13 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickerverkoop. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis-Leuven zullen veertien dagen lang postvatten aan kruispunten en grootwarenhuizen in de stad om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden een sticker te kopen. Een sticker kost 5 euro.

In 2010 is de Rode-Kruissticker aan zijn 50ste editie toe. Speciaal voor dit jubileumjaar ontwierpen tekenaars van de Amerikaanse Disney-Pixar studio’s voor Rode Kruis Vlaanderen een unieke sticker. De figuren uit de populaire animatiefilm Toy Story 3 staan op de sticker afgebeeld.

Met de opbrengst van de verkoop worden de plaatselijke hulpacties van het Rode Kruis ondersteund. Het grootste deel gaat naar de dagelijkse werking van de Leuvense afdeling, zoals de aankoop van EHBO-materiaal, onderhoud van de gebouwen en voertuigen of opleidingen. Met een ander deel van de opbrengst zal Rode Kruis-Leuven een gezondheidsproject in Rwanda mee helpen op punt stellen. Het gezondheidssysteem in dit Afrikaanse land is nog erg zwak. Patiënten bevinden zich vaak uren verwijderd van een ziekenhuis of een medische post. Daarom werkt Rode Kruis-Leuven mee aan de uitbouw van eerste hulpactiviteiten ter plaatse.

De acteurs van de televisiesoap ‘Thuis’ zetten mee hun schouders onder deze projecten. Op 27 april lanceerden zij de stickerverkoop in Leuven door de eerste stickers te kopen onder een warme lentezon. Het stadsbestuur van Leuven werd vertegenwoordigd door schepen Denise Vandevoort (cultuur, sociale zaken, gelijke kansen en studentenzaken), schepen Myriam Fannes (senioren, stadsreiniging, openbaar groen en begraafplaatsen), kabinetsmedewerker Katty De Decker en schepen Dirk Vansina (burgerzaken, feestelijkheden, financiën, monumentenzorg en toerisme.

sticker

rodekruistickeractie

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.