Expo De Geuzen | View by Thread in het STUK

De tentoonstelling De Geuzen | View by Thread van 4 mei tot 6 juni in het STUK brengt werken in heel uiteenlopende media bij elkaar: sporen van interventies, drukwerk, textiel en jurken, patronen, webwerk, media-installaties. View by Thread laat zien hoe De Geuzen sinds 1996 tactieken en methodes ontwikkelde om de (representatie van) vrouwelijke identiteit, narratieve archivering, kritische weerstand en de ecologie van media-beelden te onderzoeken.

Hoe druk je solidariteit uit in verwarde tijden? Wat maakt een vrouw tot een icoon? Hoe gedragen digitale beelden zich op het World Wide Web?

De projecten in de tentoonstelling zijn tijdelijke conclusies, publieke momenten in een voortgaand proces. Soms theatraal en altijd met humor, speelt het werk van De Geuzen met taal en materiaal om de bezoeker bij hun doorlopend onderzoek te betrekken.

De Geuzen is een stichting voor ‘multi-visueel onderzoek’ en de collaboratieve identiteit van Riek Sijbring, Femke Snelting en Renée Turner.

Openingsuren
wo & do 14:00 – 21:00, vr-zo 14:00 – 18:00
ma & di gesloten
gratis toegang

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.