Persconferentie Leuven in Scène

Maandag werd op de persconferentie in het stadhuis van het Leuven het officiële programma van Leuven in Scène voorgesteld. Leuven in Scène is een hedendaags tweejaarlijks openluchtfestival dat eigen talent en buitenlandse klasse presenteert in een mooi mengeling van heel grote en heel intieme voorstellingen, acrobatie en magie. Tijdens het pinksterweekend (zaterdag 22 en zondag 23 mei) wordt Leuven tussen 14.00u en 24.00u in scène gezet.

Wat is nieuw ten opzichte van de vorige edities? Leuven in Scène vervroegt én breidt uit. Het palmt nu ook de namiddag in met CircusBruul, een gloednieuwe circusfestival in Park Den Bruul. CircusBruul, een organisatie van Salto Humano vzw, is het gevolg van een krachtenbundeling van Leuven in Scène en het Stadscircusfestival, dat vorig jaar het licht zag naar aanleiding van de opening van M. Leuven in Scène verlaat bovendien voor de eerste keer de binnenstad. De apotheose van editie 2010, een grandioos waterspektakel van het Franse Ilotopie vindt plaats in de Zwenkkom van de Vaart (ter hoogte van Aveve). Deze editie stel ook de eerste grote productie van eigen makelijk voor. ‘Vroemm’ is een voorstelling van ARTBOEM, een Leuvens gezelschap dat sinds 2007 bestaat en circus de plaats wil geven die het verdient, tussen de mensen.

Om ervoor te zorgen dat ook deze editie een overdonderend succes wordt, heeft Leuven in Scène de hulp in geroepen van mooie, gouden beschermengelen van kunstenaar Ottmar Hörl. De Engelen zullen binnenkort in het straatbeeld opduiken, maar vielen nu al te bewonderen op de persconferentie. Een persconferentie die vrolijk verstoord werd door het optreden van de jongens en meisjes van ARTBOEM. Ter promotie van Leuven in Scène zullen ze her en der in de stad optreden. Wees dus niet verbaasd als iemand voor je in de rij bij de bakker plotseling met koffiekoeken begin te jongleren.

Persconferentie Leuven in Scène 2010

Persconferentie Leuven in Scène 2010

Persconferentie Leuven in Scène 2010

Persconferentie Leuven in Scène 2010

Persconferentie Leuven in Scène 2010

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.