Week van de kraamzorg

Elk jaar wordt in mei de Week van de Kraamzorg georganiseerd. Volgende week is het weer zover en ook in Leuven worden heel wat activiteiten in dit kader georganiseerd. Op donderdag 6 mei gaat in het Provinciehuis een lezing over babygebarentaal door. Dit is een methode om je baby vanaf zes maanden te leren communiceren. Op vrijdag 7 mei vindt in de voormiddag een moedergroep van La Leche League plaats. Daar kan je terecht met je vragen rond borstvoeding en aanverwante thema’s en om andere borstvoedende mama’s te ontmoeten. In de namiddag is er in het Provinciehuis een demonstratie door draagdoekspecialiste Eva Demunck hoe baby’s in een draagdoek te dragen zijn. ‘s Avonds gaat er nog een verwenavond voor zwangere koppels door.

Dinsdag 11 mei organiseert orthopedagoge Ingrid Willems in het Provinciehuis een workshop over communicatie met je baby. Op de laatste dag van de week van de kraamzorg, woensdag 12 mei is er een ontmoetingsmoment voor kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders in het Inloopteam De Mobil.

Sommige activiteiten zijn gratis en andere betalend. De exacte gegevens rond plaats en tijd kan je terugvinden op wegwijsborstvoeding en De Bakermat.

Tijdens de hele week (op donderdag 6, vrijdag 7 en van maandag 10 tot woensdag 12 mei) houdt De Bakermat vzw een opendeur. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen. Tijdens alle activiteiten van de week van de kraamzorg maak je trouwens kans om het vertelboek “Mama tovert melk” te winnen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.