De impact van fair trade door Lieve Blancquaert

Op donderdag 6 mei komt de bekende fotografe en documentairemaakster Lieve Blancquaert in het provinciehuis te Leuven de impact van fair trade toelichten aan de hand van getuigenissen die ze zelf verzameld heeft in verschillende werelddelen.

Maakt eerlijke handel echt een verschil? Wat is precies de impact van fairtrade op mensen in het Zuiden? Lieve Blancquaert ging op zoek naar de antwoorden. Ze interviewde vijf fairtrade producenten, van Paraguay over Zuid-Afrika tot Sri Lanka. Deze impactverhalen zijn verzameld op de DVD ‘Lesties nieuwe schoenen’.

Tijdens deze lezing komt ze enkele portretten toelichten. Zo krijgt eerlijke handel echt een gezicht, zonder dat we er zelf voor naar Afrika of Latijns-Amerika moeten vliegen.

Praktisch:
Fonderdag 6 mei 2010, van 12.30 uur tot 13.30 uur
Auditorium van het provinciehuis, Provincieplein 1
Iedereen welkom, geen inschrijvingen vereist. Inkom gratis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.