Wereldfeest op zaterdag 29 mei

wereldfeest2010

Op zaterdag 29 mei 2010 vindt de 22ste editie plaats van het Leuvense Wereldfeest. Dit gratis mondiaal feest start om 13.00 uur in park De Bruul. Het thema van dit jaar is ‘ABC van de Wereld’. Ook de nieuwe muzikale hoofdact kunnen we al meegeven: reggaepioniers The Heptones!

Het Leuvense Wereldfeest is een kleurrijk en multicultureel evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers ontvangt. Zij kunnen genieten van de heerlijke mix van muziekoptredens, workshops, (kinder)animatie, een informatie- en themamarkt, een wereldkeuken en een artisanale markt met voorwerpen uit diverse continenten. De talrijke inspanningen van de organisatoren om afvalarm te werken, maken van het Wereldfeest een voorbeeldig evenement.

Het thema: ‘ABC van de Wereld’
Met dit thema wijst het Wereldfeest op het grote belang van onderwijs in het toegankelijk maken van de wereld voor iedereen. Leren lezen wordt hiervoor als beeld gebruikt. Lezen opent een andere wereld. Voor wie niet lezen kan, blijft een belangrijk stuk van de wereld gesloten. Zo is het bij het lezen van letters, maar ook bij veel andere tekens die je moet kunnen begrijpen om in een bepaalde cultuur aan het leven deel te nemen. Onderwijs en opleiding zijn belangrijke hefbomen voor ontwikkeling in zuid én noord. Ze kunnen de kloof verkleinen en de wereld voor iedereen leefbaarder maken. Het thema kadert in de tweede Millenniumdoelstelling van de Verenigde Naties: ‘basisonderwijs wereldwijd toegankelijk maken voor iedereen’.

Muzikale hoofdact: The Heptones!
30CC wist maar liefst The Heptones te strikken voor het Wereldfeest. Leroy Sibbles en Barry Llewellyn worden ondersteund door een 7-koppige band met blazerssectie.
Weinig artiesten hebben zo een onuitwisbare stempel gedrukt op de reggaegeschiedenis als The Heptones. Ze zijn het meest bekend van hun rocksteady & early reggae periode, eind jaren 60 – begin jaren 70, en brachten talloze platen uit. Frontman Leroy Sibbles stampte bovendien het legendarische Studio One mee uit de grond en schreef een handvol reggaeklassiekers voor het label. Naast enkele vrij provocerende hits (Fatty Fatty, I’ve Got The Handle, Tripe Girl) hebben The Heptones ook een gevoelige kant (Why Did You Leave Me, I’ve Got A Feeling en Why Must I). The Heptones staan nog altijd geboekstaafd als een van de beste reggaevocals in de geschiedenis. Het Jamaicaanse reggaegezelschap is dan ook vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard!

Alle info: www.wereldfeest.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.