Veerle Piette winnaar voorronde Write Now! regio Leuven

Veerle Piette uit Riemst heeft op vrijdag 7 mei 2010 de voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now! Leuven gewonnen. Ernst Spyckerelle uit Leuven eindigde als tweede en Frederick Daenen uit Kuringen als derde prijswinnaar. Tijdens een feestelijke avond in 30CC/Wagehuys werden de winnaars bekend gemaakt. Er deden in totaal 90 jongeren tussen de 15 en 24 jaar mee aan deze voorronde. Zij stuurden voornamelijk proza en poëzie in.

De 1e prijs bestond uit € 250,- aan boekenbonnen en een plek in de finale welke op 20 juni 2010 plaatsvindt in Watt te Rotterdam. De 2e en gedeelde 3e prijswinnaars ontvingen boekenbonnen ter waarde van € 125,- en € 75,-.

De jury van Write Now! regio Leuven bestaat uit Maartje Wortel (juryvoorzitter, auteur Dit is jouw huis), Stef Telen (Het Nieuwsblad), Jozefien van Beek (Artforum) en Silvana Sodde (Passionate Bulkboek).

De prijsuitreiking vond plaats in 30CC/Wagehuys te Leuven. Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, waren er optredens van DJ The Oylbutcher, Christophe Vekeman en Ruben Focketyn. Ook werd de animatiefilm Vos (stand van de unie) vertoond. De presentatie was in handen van Stijn Vranken.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.