Meating room

Op een zonnige zaterdagmiddag die net niet genoeg warmte bood om ons op een terrasje te nestelen, waren mijn vriend en ik op zoek naar een geschikte plaats om te lunchen. Zo kwamen we terecht in de Meating Room op de Oude Markt. De naam van het restaurant is een leuke woordspeling die meteen duidelijk maakt wat het hoofdbestanddeel van het menu is: vlees. Liefhebbers van vis en vegetariërs hebben hier niet veel te zoeken.

De Meating Room is een lang, smal restaurant dat door de inrichting optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. De bollen die als verlichting gebruikt worden, geven het interieur een moderne toets en de open keuken schept vertrouwen. Boven de lange zwarte zitbank die zich uitstrekt langs één zijkant van de ruimte is een rode fries bevestigd met daarop gestileerde tekeningen van beroemdheden. Heel leuk om een spelletje “herken de celebrity” te spelen terwijl je op je eten wacht. Zo herkende ik Lionel Richie, Whoopi Goldberg, Alfred Hitchcock en Liza Minnelli. Verder hangen er overal foto’s van Marktrock-optredens. De uitbater is duidelijk een liefhebber van het bekendste stadsfestival van het land.

Op de menukaart vinden we een uitgelezen keuze aan rood vlees terug: filet mignon uit Argentinië, Ierse T-bone, pavé Wit-Blauw uit België, filet pur Aberdeen uit Schotland en nog veel meer. Genoeg om de ware vleesliefhebber te laten watertanden. De Meating Room gaat er prat op dat ze enkel vlees van topkwaliteit serveren. Het vlees kan gecombineerd worden met een saus naar keuze. Toch ontdekten we één stukje vis op het menu: een eenzame Sole meunière. Het is ook mogelijk om er kreeft te eten. Verder biedt de kaart een beperkte keuze uit voorgerechten (scampi, garnaal- en kaaskroketjes) en nagerechten.

Als appetizer kregen we olijfjes, en toastjes met tomaat en paté. Lekker, maar misschien waren de porties net een tikkeltje te groot. Een beetje minder was ook goed geweest.

Specialiteit van het huis is de Surf & Turf, een van oorsprong Amerikaans gerecht dat vlees combineert met zeevruchten. In dit geval een mals stuk vlees gecombineerd met kreeft. Aangezien ik nog nooit deze combinatie geprobeerd had, moest ik niet lang nadenken over mijn keuze. Ik bestelde de Surf & Turf, saignant. Mijn vriend ging voor de filet pur Aberdeen. Ook saignant, uiteraard. Bij het eten dronk ik een glaasje rode wijn en mijn vriend een pintje. De bediening was een beetje onorthodox, maar wel heel vriendelijk en charmant.

Na niet al te lang wachten werden onze gerechten aan tafel gebracht. De frietjes werden apart geserveerd, altijd een pluspunt. De salade werd op een heel orginele wijze aan tafel gebracht: in een grote ijsemmer op een hoge voet. Al viel de inhoud van de ijsemmer een beetje tegen. De sla was weinig origineel en er zat een dikke kwak mayonaise verstopt onder de blaadjes. Als het lukt om de frietjes apart te serveren, waarom dan niet de mayonaise? Mijn Surf en Turf was lekker, al had het vlees duidelijk de bovenhand in dit gerecht. Ik vond de combinatie kreeft, rundsvlees ok, maar niet bijzonder genoeg om de (hoge) meerprijs te verantwoorden. Bij een volgend bezoek hou ik het op vlees alleen. Dat vlees was trouwens heerlijk sappig en erg lekker. Ook mijn vriend was tevreden met zijn Schotse filet pur. Het vlees was alleszins beter dan in de Entresole.

De porties waren zeker groot genoeg. Het lukte me niet om die vleesoverdaad volledig op te krijgen. Zonde. In totaal kostte deze lunch voor twee personen ons 69.80 euro. Niet goedkoop, maar wel een correcte prijs-kwaliteitsverhouding.

Onze keuze
Surf & Turf, saignant
Filet pur Aberdeen (Schotland)

Praktisch
Oude Markt 12, 3000 Leuven
016/20 00 43
http://www.meatingroom.be/

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Meating room”

bart verhavert
(on mei 9th, 2010 at 1:11)

zeker aan te raden

 
Ninebreak
(on juni 20th, 2010 at 0:38)

Een absolute aanrader in dit restaurant is de Hereford entrecote béarnaise. Zalig !!!