[recensie] Dood in december – Jo Claes

dood-in-decemberNu de zon wat vaker schijnt, mag het tv-kijken ’s avonds al eens vervangen worden door een boek lezen in de tuin. Voor wie nog op zoek is naar een spannend verhaal, hebben wij alvast een tip.

Dood in december is de derde misdaadroman van de Leuvense schrijver Jo Claes. Ook dit boek speelt zich volledig in Leuven af en is dus extra herkenbaar voor wie in de bierstad woont of gestudeerd heeft. Op de cover prijkt het Leuvense beeld van Fiere Margriet, gelegen (letterlijk) op de kruising van de Munt- met de Tiensestraat. Dat is geen toeval, want de moord waarmee alles begint, vertoont veel gelijkenissen met de legende over het meisje uit de herberg.

Het lijk dat aan het Arenbergpark uit de Dijle wordt gevist, doet hoofdinspecteur Berg dubbel schrikken: het is een vrouw die hij daags voordien op een vernissage ontmoette. Een extra stimulans voor hem om uit het kluwen van bijzonder uitgedachte personages de moordenaar te ontwarren.

Dood in december neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee in een boeiende tocht langs bekende en minder bekende Leuvense locaties. Jo Claes is een man die veel weet en daar doen we als lezer ons profijt mee. Maar Jo Claes is bovenal een man die goed kan schrijven, want dit boek laat je pas echt los als je de laatste pagina omgedraaid hebt. Geniet ervan, want het is uitgelezen voor je het weet.

Jo Claes: Dood in december
Uitgegeven bij Houtekiet, 414 p.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.