Voorstelling vlag Vriendenkring Mannen van 1970

Het is de traditie dat elke Vriendenkring een embleem kiest en dit daarna ook verwerkt in de vlag van de vriendenkring. De emblemen werden in de loop der jaren aangepast aan de tijdsgeest en gemoderniseerd. Van louter verwijzen naar het jaartal, ging men langzaam de accenten verleggen en verwijzen naar lokale, nationale of andere gebeurtenissen kenmerkend voor het geboortejaar, steeds met een verwijzing naar Leuven.

De Vriendenkring ‘Mannen van 1970′, de prille veertigers vonden een aangepast aanknopingspunt met hun geboortejaar. Zij kozen voor een vlag, langs beide zijden leesbaar, en geen vaandel. Zij wilden iets origineler dan het stadhuis en kozen voor de vlag van Leuven. Een gouden 7 voor de golden 7ties en een discobol. Verwijzend naar hun peters staat in silhouet ‘Kamerood Sesteg’. Verder vinden we nog de tekst Vriendenkring Mannen van en het jaartal 1970 in de onderste band.

De ‘Mannen van 1970‘ hopen gedurende 10 jaar het jaartallenleven te bepalen met nieuwe eigentijdse ideeën om alzo hun stempel te drukken op deze unieke vorm van verenigingsleven eigen aan Leuven, de ‘Vriendenkringen Mannen van het Jaar‘.

De vlag van de ‘Vriendenkring Mannen van 1970′ werd op zaterdag 8 mei gewijd door E.H. Deken Dirk De Gendt in de Sint-Pieterskerk.

vlag70

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.