Sancta Maria uit Leuven behaalt derde plaats in VIB-wetenschapsproject scientists@work

Het zesde jaar Wiskunde-Wetenschappen van Sancta Maria uit Leuven is woensdagnamiddag 12 mei 2010 derde geëindigd in het wetenschapsproject scientists@work. De leerlingen verdedigden er hun wetenschappelijk project over bio-energie voor een vakjury van wetenschappers. Op basis van experimenten en literatuuronderzoek maakte de klas een uitgebreid verslag over de voor- en nadelen van energie uit plantaardige grondstoffen. Het praktisch werk met geavanceerde genetische technieken voerden ze uit in laboratoria van de K.U.Leuven. Winnaars van de editie 2009-2010 waren de leerlingen van zesde jaar Latijn-Wiskunde van het Freinet-atheneum De Wingerd uit Gent met een project over genetische technieken bij misdaadonderzoek. In totaal namen zo’n 1300 leerlingen uit heel Vlaanderen en Brussel deel aan het project.

Over scientists@work
Scientists@work is een organisatie van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), dat leerlingen uit het middelbaar onderwijs de kans geeft om voor één dag mee te werken in biotechlabo’s van Vlaamse universiteiten, hogescholen en bedrijven. In totaal hebben dit jaar 96 teams een eindwerk ingediend. Daaruit werden 10 laureaten gekozen om deel te nemen aan de finale in de Aula van de UGent op 12 mei 2010.

3de_plaats_leuven_sancta_maria
(c) VIB

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.