Internationale skeeler tweedaagse

Op Pinksterzondag en maandag brengt RSC Heverlee skeelertoppers naar Leuven voor een Wedstrijd-tweedaagse op piste en op de weg.

Voor het 45ste jaar op rij ontvangt RSC Heverlee de beste inline speedskaters van ons land op hun Pinkstertweedaagse skeeleren. Al sinds de jaren 70 met Annie & Josette Lambrechts tot nu tekent de club voor kampioenen en wereldkampioenen. Met vandaag: de zes kampioenen Vlaams-Brabant (Nina, Korneel, Simon, Katrien, Yannis, Vera), de Frans kampioene (Katia), de vier Belgische kampioenen (Vera, Maarten, Ferre en Bart) die ook (meervoudig) Europees kampioen werden en natuurlijk dé wereldkampioen, Bart Swings! Bart Swings won de Trofee voor Sportverdienste 2009 uitgereikt door de stad Leuven voor zijn prachtige individuele prestaties in 2009, maar ook de aflossingsploeg van het EK 2009 werd in de bloemetjes gezet en kreeg de Trofee voor Sportverdienste voor ploegen. Gezamenlijk verdedigen zij de Leuvense clubkleuren tegen de nationale en internationale concurrentie.

RSC Heverlee is met zowat 300 aangesloten leden een van de grootste en oudste clubs van het land. Er zijn  afdelingen in competitie (skeeleren), recreatie & toertochten. Wekelijks heeft de club activiteiten en lessen voor beginners en gevorderden in de sporthal Heverlee en op het Provinciaal Domein Kessel-lo.

Programma
23 mei: vanaf 14u op de skeelerpiste Provinciaal Domein (Kessel-lo-Leuven)
24 mei: vanaf 13:30 wegkampioenschap van Vlaams-Brabant doorheen wijk Terbank (Heverlee-Leuven)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.