Exclusieve vertoningen van IEP!

Naar aanleiding van de release van IEP! op 23 juni in België, organiseert Cinema ZED in Leuven (school)voorstellingen in juni (en dit als enige in Vlaams-Brabant!)
De film is gebaseerd op het boek ‘IEP!’ dat werd geschreven en geïllustreerd door Joke Van Leeuwen. Het verscheen voor het eerst in 1996 (Querido Uitgeverij) en werd meteen bekroond met de Woutertje Pieterseprijs (1997), de Gouden Uil (1997) en de Zilveren Griffel (1997). Inmiddels zijn er meer dan 50.000 exemplaren verkocht en is het boek ook in verscheidene talen vertaald!
De film is geschikt voor kijkertjes vanaf 6 jaar!

Het verhaal van IEP!
Viegeltje lijkt op een meisje maar ze heeft vleugels in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Samen met zijn vrouw Tine besluiten ze haar te houden; het wezentje brengt leven in huis. Tine wil heel graag geloven dat Viegeltje een meisje is, maar Warre denkt eerder dat ze een vogeltje is. En vogeltjes laten zich niet opsluiten… Op een dag vliegt ze weg, de vogels achterna. Warre en Tine gaan op zoek naar Viegeltje en trekken de wereld in, naar het Zuiden.

Meer info en speeldata vind je terug op www.cinemazed.be/scholen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.