Dag van het Park

Tijdens de twintigste Dag van het park op zondag 30 mei komen dit jaar niet enkel de parken aan in de aandacht, maar alle groenelementen in de buurt en de stad zoals gevelbegroening en muurvegetaties in de woonstraat, groendaken, maar ook stadbossen en natuurgebieden.
In Leuven ligt de focus van De dag van het park vooral op het Mariapark “het grotteke” in de Kartuizerij waar iedereen kan deelnemen aan een picknick. De picknick moet je zelf voorzien, tafels en drank wordt voorzien.  Om 13 uur is er ook een fietstocht langs bedreigde tuinen en parken in Leuven.
Meer info vind je op de site van de Dag van het Park.

En wat is jullie favoriete groene plek in Leuven? Het Dijlepark in de Redingenstraat, het Donatuspark, de Kruidtuin, aan het Ramenstraatje, de tuin achteraan het Damiaanplein…?
Alle tips zijn welkom in de commentaren, hoe origineler hoe leuker!

Bookmark and Share

Er zijn 10 reacties op “Dag van het Park”

Carolien
(on mei 22nd, 2010 at 16:12)

Mijn favoriete park is toch wel de Kruidtuin. In de lente prachtig kleurrijk, in de zomer heerlijk groen en er valt altijd wel iets te beleven. Er zijn fruitbomen, serres, bijenkorven, een vijver met vissen,… De verzonken tuin is een heerlijk romantisch plekje en ga zo maar door. Wisten jullie trouwens dat de Kruidtuin in Leuven de oudste plantentuin van België is?

 
Vounckx
(on mei 24th, 2010 at 0:06)

Het stukje Mechelsestraat tussen het Oratoriënhof en St.-Gertrudiskerk, de Sluisstraat en de Halvestraat, alsook de Pereboomstraat langs de Dijle. Daar ben ik geboren en getogen tot mijn 9e en daarna verhuisde de familie naar het volle centrum. Maar mijn hart bleef heel mijn leven in mijn stukje Mechelsestraat.Ik heb er verleden week, 53 jaar later, mijn buurmeisje en schoolvriendinnetje terug ontmoet. Zij woont er nog……

 
jef
(on mei 24th, 2010 at 1:17)

de kruidtuin is inderdaad een mooi stukje groen! vooral de verzonken tuin zat ik graag!
maar en van mijn lievelings plekjes is toch nog altijd geertruihof!
rustig, mooie omgeving, en niet te overbevolkt omdat velen het niet eens kennen.

 
Shari
(on mei 24th, 2010 at 9:40)

De abdij van ‘t Park! Vooral daar waar een bankje staat met uizicht over 1 van de meren en de abdij zelf… Het verbaasd me nog steeds om langs de philipsgebouwen te gaan en plots tussen weien met koeien uit te komen… heerlijk!

 
Karel
(on mei 24th, 2010 at 10:22)

Buiten de topparkjes in Leuven zoals de Kruidtuin, zijn er ook vele prachtige en rustige buurtparkjes. In Wilsele genieten we bijvoorbeeld volop van het Hagelandparkje, het Bleydenbergparkje en het Verbeeckpleintje. Bovendien kijken we met spanning uit naar de opening dit jaar van het Keizersbergpark.

 
Tim
(on mei 24th, 2010 at 11:22)

Het park van de Abdij van ‘t Park kan mij het meeste bekoren: een echte groene oase van rust en natuurschoon, vlakbij de stad.
Op de 2de plaats komt de Kruidtuin te staan, de ideale plaats om op een zomerse namiddag een boek te gaan lezen.

 
charlotte ghekiere
(on mei 24th, 2010 at 14:21)

Arenbergpark!!

 
elischka
(on mei 26th, 2010 at 11:46)

abdij van park
(verborgen) tuin de walque
en sint geertrui abdij

 
Goya
(on mei 27th, 2010 at 23:01)

Toen ik nog studeerde was er een stuk groen tussen Heverlee en Egenhoven, bijna tegen de Boudewijnlaan aan. Waar nu het wetenschapspark ligt.
Superrustig (buiten het gezoem van de wagens).

Nu is er voor mij het Wijgmaalbroek in Wijgmaal, de afgesneden meanders van de Dijle http://bit.ly/9yhAM8

 
Seb
(on mei 28th, 2010 at 16:54)

Persoonlijk mijn eigen tuin, ik woon langs de ring (Naamse poort) maar in onze tuin geen enkel geluid van auto’s, alleen dat van de vogels :P. En je ziet alleen maar bomen en groen.
Maar als ik een park moet kiezen kies ik voor dat parkje in leuven met de witte brug. Hoe het noemt weet ik niet