ILOTOPIE – FOUS DE BASSIN

Ilotopie, de fantastische apotheose van Leuven in Scène,
een nachtelijk water-totaalspektakel in Belgische premiere,
vele tienduizenden waren er getuigen van:

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “ILOTOPIE – FOUS DE BASSIN”

Wendy
(on mei 24th, 2010 at 8:52)

Samen met 95% van die vele bezoekers helemaal niets kunnen zien van dit spektakel. Het water ligt lager dan de berm, en de berm ligt hoger dan de straat, maw visibiliteit voor slechts enkele gelukkigen. De rest heeft minstens 5 keer de vaartkom bewandeld om enkele vlammen en rookpluimen te zien verschijnen… Jammer.

 
Carolien
(on mei 24th, 2010 at 20:15)

@Wendy: Ik heb even met de organisatie besproken en zij hadden niet verwacht dat er zoveel volk naar de zwaaikom zou afzakken. Men had gerekend op 5000 toeschouwers. Zaterdag waren dit er 20.000 en zondag moeten dit er (naar mijn eigen schatting) zeker 30.000 geweest zijn. De organisatie had gevraagd om staantribunes te mogen plaatsen, maar dit werd niet toegestaan door de politie. Het is inderdaad heel jammer voor al die mensen die naar de zwaaikom gekomen zijn en daar niets van het spektakel konden zien.

 
Goofball
(on mei 25th, 2010 at 13:16)

wij hadden zaterdag gehoord van andere mensen die tevergeefs een glimps hadden proberen opvangen , dat het zo’n overrompeling was. Daarom zijn we op zondag extra vroeg geweest en konden we op de 2e rij zitten. Een beetje vervelend omdat het zicht dan deels geblokkeerd werd door dranghakkens en spots op de over, maar al bij al konden we zien en hebben we er echt van genoten.

 
Piron
(on mei 25th, 2010 at 15:01)

Het spektakel kan misschien interessant zijn geweest, de omkadering was bedroevend. Van de 20.000 aanwezigen heeft er misschien 1.000 man effectief iets gezien. Geen tribunes, aan de kant van de zwenkkom een belachelijk grote veiligheidsperimeter, zelfs de rietkanten waren niet overal gemaaid,… Jammer, heel jammer.

 
Carolien
(on mei 25th, 2010 at 15:29)

@Piron: Het aantal aanwezigen werd door de organisatie echt wel onderschat, ja. Maar ik denk dat de veiligheidsperimeter toch wel noodzakelijk was, gezien er met vuurwerk gewerkt werd.

 
Sylvia
(on mei 25th, 2010 at 16:49)

Zaterdag een uur op voorhand naar de Vaartkom getrokken om zeker een goed plaatsje te kunnen bemachtigen. We stonden vooraan rechts en hebben enkele kinderen voor ons laten staan. Uiteindelijk geen steek kunnen zien door een 3-tal hardnekkige oudjes die maar niet wilden gaan zitten of ietwat naar achter schuiven.

Zondag dan maar een tweede poging ondernomen en nog voor 21u zaten we alweer aan de Vaartkom te wachten. Deze keer hadden we een plaatsje centraal op de eerste rij, dus geen kans dat iemand ons zicht zou verstoren. En of het de moeite waard was! Het was gewoon adembenemend en ik heb het er graag voor over gehad om meer dan 2 u op voorhand in het gras te gaan zitten.

 
Kris
(on mei 25th, 2010 at 17:19)

@ Piron : Wowow, een primeter van 2 meter en het gras kortgesnoeit tot op 10 cm, is dat belachelijk !
Wat is dan je tegenvoorstel? Je kan de jongeren toch geen onverwacht duikje of een bootje laten nemen!
Maar wat de tribunes betreft, daar ben ik het volledig met je eens, die hadden er gerust mogen zijn, en ook door het prima weer was er dit jaar wel ongelooflijk veel volk in Leuven …

 
Piron
(on mei 25th, 2010 at 22:03)

Aan de zijde van de zwenkkom was er een perimeter van meer dan 200 meter! Ik heb bovenop een verkeersbord gezeten en zelfs dan zag ik maar een paar lichtjes in de verte. Je mag er toch van uit gaan dat men de zwenkkom uitkiest om wille van het stadium effect. Door te concentreren op een paar topacts concentreert men ook de toeschouwers. De Bruul daarentegen was wel een verademing. Het ging er allemaal een beetje gemoedelijker aan toe. (Alhoewel het daar ook soms drummen was) Een enorm hart onder de riem voor Cirkus in Beweging.