Equidia in Leuven

Dit weekend stond niet alleen in het teken van Leuven in Scène. Paardenliefhebbers konden hun hart ophalen in de grote circustent van Equidia op de parking van de Brabanthal.  De show zelf kon ik best wel smaken, al bleef een waw-gevoel uit bij deze familievriendelijke act. Traditionele circus- en dansnummers (jongleren, tapdansen, koorddansen, hoelahoep) werden afgewisseld met paarden choreografie. De paarden waren zeer goed getraind en gehoorzaamden prima aan hun trainers. Al blijf ik toch altijd een beetje een wrang gevoel hebben bij shows met dieren. De kooien waarin de beesten na de shows moesten staan, lelijke me nogal krap. Al vermoed ik dat ze tussen shows in wel op groene weiden zullen mogen grazen. Wat ik niet vond kunnen, waren de twee heren die met een leeuwenwelpje op de arm het publiek probeerden te overhalen een foto met het leeuwtje te nemen. “Photo with lion, miss? Fifteen euro for a small one. Twenty euro for a big one” Dat heb ik toch aan mij laten voorbij gaan.

Equidia in Leuven

Equidia in Leuven

Equidia in Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.